MAINOS

Alkoholin kulutuksen kasvu jatkuu

Uutiset

Suomalaisten alkoholin kulutuksen kasvu jatkuu lähivuosina. Erikoistutkija Esa Österberg Stakesista arvioi, että vuonna 2005 alkoholia juodaan 10,5-11,5 litraa asukasta kohti, kun määrä on nyt 9,3 litraa.

Österberg luettelee kolme eri seikkaa, joilla voidaan perustella kulutuksen kasvua. Ensiksikään Suomeen ei ole odotettavissa syvää lamaa, joten voidaan olettaa, että kulutus lisääntyy taloudellisen kasvun vuoksi. Toiseksi Virosta tulee EU:n jäsen, mikä poistaa alkoholin tuontikiintiöt. Kolmanneksi Suomeen on tulossa roimat alkoholin veronalennukset.

Toinen mahdollisuus on, että juomatavat muuttuvat vähemmän haitalliseen ja vähemmän humalakeskeiseen suuntaan esimerkiksi niin, että viinin ateriajuominen korvaisi humalakulutusta. Tähän mennessä viinin ateriajuominen onkin lisääntynyt Suomessa melko paljon. Kuitenkin samanaikaisesti myös humalakulutus on ollut lisääntymään päin. Uudet juomatavat ovat siis pääasiassa tulleet entisten lisäksi eivätkä niiden tilalle. Niin kauan kuin tämä kehitys jatkuu, ei haittojen kasvu voi jäädä kovin kauas kulutuksen kasvusta.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top