MAINOS

Kulkuväylien kunnossapitäjä vastaa liukastumisista

Uutiset

Katujen ja yleisten alueiden kunnossapito kuuluu kaupungille ja jalkakäytävät kussakin kohdassa olevalle tontin omistajalle, selvittää Vakuutusyhtiöiden Keskusliitto SVK. Piha-alueilla tavanomaisista kulkuväylistä ja pysäköintipaikoista vastaa kiinteistön omistaja. Sama koskee liikekiinteistöjä. Myös omakotitalon omistaja on vastuussa piha-alueensa kulkuväylien turvallisuudesta.

Vuosittain arviolta 60 000 suomalaista joutuu liukastumisen vuoksi lääkärin pakeille. Jokunen myös menettää henkensä. Yksi kaatumistapaturma aiheuttaa keskimäärin noin 6 000 euron kustannuksen, mutta esimerkiksi lonkkamurtuma maksaa yhteiskunnalle ja yksilölle itselleen yhteensä lähes 15 000 euroa.

Korvauksen saannin kannalta on ratkaisevaa, missä kaatuu. Korvausvastuun syntyminen edellyttää lisäksi, että kunnossapidosta vastuussa oleva taho on laiminlyönyt liukkauden torjunnan.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top