MAINOS

Harjavallan alkoholirikosten esitutkinta valmistumassa

Uutiset

Samuli Kinnari

Kokemäen poliisilla on joulukuun alusta lähtien ollut tutkittavana alkoholin myyntiä koskevia rikoksia. Nyt esitutkinta on loppusuoralla.

Ammattimaisesta tai tavanomaisesta alkoholipitoisen aineen välittämisestä, törkeästä kiskonnasta ja törkeästä petoksesta on vangittuna ollut 37-vuotias harjavaltalainen mies. Hänen osaltaan esitutkinta on valmistunut ja asia on edennyt syyteharkintaan.

Joulukuun alusta lähtien vangittuna olleen miehen on esitutkinnassa todettu välittäneen eri merkkiä olevia alkoholijuomia noin kymmenen vuoden ajan Harjavallassa. Myynnit ovat tapahtuneet suurimmalta osalta velaksi. Tutkinnassa on myös selvinnyt, että sama mies on lainannut rahaa huomattavalla korolla lähinnä sellaisille henkilöille, joille lainaa ei ole syystä tai toisesta virallisilta tahoilta voitu myöntää. Esitutkinnassa poliisi on kuulustellut todistajina toista sataa henkilöä. Kuultavat ovat olleet pääasiassa Harjavallasta. Esitutkinnan aikana poliisi on ottanut takavarikkoon tai vakuustakavarikkoon miehen omaisuutta yli 40 000 euron arvosta. Lisäksi poliisi on takavarikoinut alkoholia ja jonkin verran hasista ja marihuanaa. Huumausaineiden osalta miehen epäillään syyllistyneen huumausainerikokseen.

Muiden jo aikaisemmin vapautettujen kolmen henkilön osalta esitutkinta on valmistumassa lähiaikoina. Tutkinnassa todettiin harjavaltalaisen noin 40-vuotiaan miehen välittäneen alkoholia noin kymmenen vuoden ajan. Miehen noin 40-vuotias naisystävä on myös osallistunut alkoholin välittämiseen. Esitutkinnan aikana mieheltä otettiin takavarikkoon vähäinen määrä alkoholia, rahaa sekä asuntoauto.

Kolmas tutkinnan kohteena ollut henkilö on yli 40-vuotias harjavaltalainen nainen. Tutkinnassa selvisi, että hän on myynyt pirtua. Pirtu on hankittu pääasiassa Virosta.

Tutkittava asiakokonaisuus on ollut poikkeuksellisen laaja. Tutkinta on sitonut useita poliisihenkilöitä Kokemäen poliisilaitokselta.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top