MAINOS

Ensimmäiset päätökset teleyritysten huomattavasta markkinavoimasta

Uutiset

Samuli Kinnari

Viestintävirasto antoi perjantaina päätökset huomattavasta markkinavoimasta neljällä tukkumarkkinalla. Markkinat ovat kiinteästä puhelinverkosta nouseva liikenne, yksittäiseen kiinteään puhelinverkkoon laskeva liikenne, kiinteän puhelinverkon tilaajayhteyksiin pääsy ja yksittäiseen matkaviestinverkkoon laskeva liikenne. Kiinteästä puhelinverkosta nousevasta liikenteestä, yksittäiseen kiinteään puhelinverkkoon laskevasta liikenteestä ja kiinteän puhelinverkon tilaajayhteyksiin pääsystä saivat päätöksen muun muassa äetsäläinen Keikyän Puhelinosuuskunta ja vammalalainen Etelä-Satakunnan Puhelin Oy.

Huomattavan markkinavoiman yrityksille annettavat yrityskohtaiset päätökset ovat markkinoiden ohjauspäätöksiä, joilla edistetään kilpailua viestintämarkkinoilla. Uuden viestintämarkkinalain mukaan Viestintäviraston on määriteltävä merkitykselliset viestintämarkkinat, määrättävä markkina-analyysin perusteella huomattavan markkinavoiman yritykset sekä asetettava näille tarvittavat viestintämarkkinalain mukaiset velvollisuudet.

Päätösten seurauksena teleyrityksille syntyy velvollisuus noudattaa tiettyjä periaatteita, kuten hinnastojen ja toimitusehtojen julkisuutta sekä tasapuolisia, syrjimättömiä ehtoja. Osalle yrityksistä on asetettu myös hinnoittelua koskevia velvoitteita. Velvoitteet liittyvät erityisesti televerkkojen ja -palvelujen yhteenliittämiseen sekä teleyritysten väliseen verkon käyttöoikeuden luovutukseen. Teleyritysten välinen yhteenliittäminen on välttämätöntä, jotta eri televerkkojen käyttäjät voivat viestiä keskenään. Verkkojen käyttöoikeuden luovutuksella puolestaan on tärkeä merkitys laajakaistapalvelujen markkinoiden kehitykselle.

+ http://www.ficora.fi/suomi/ajankoht/paatokset.htm | Huomattavaa markkinavoimaa koskevat päätökset ovat nähtävissä Viestintäviraston Internet-sivuilla

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top