Perunalla kesään

Kesäkiikari

Avatar photo

Ensimmäiset kotimaiset avomaan varhaisperunat ilmestyivät torien ja kauppojen myyntitiskeihin parahiksi ylioppilasjuhlien alla. Uusilla perunoilla herkuttelu on perinteinen tapa aloittaa kesäkauden ruokailu. Varhaisperunat kypsyvät nopeasti, eivätkä tarvitse monimutkaisia lisäkkeitä.

"Parhaimmillaan uudet perunat ovat tarjoiltuna voisulan, tillin ja sipulisilpun kanssa. Halutessa lisäkkeenä voi tarjota erilaisia sillejä tai savustettua kalaa, keitettyjä munia tai vaikkapa lihahyytelöä", vinkataan Kotimaiset Kasvikset ry:stä.

Vastanostetut perunat pestään hellävaroen kylmässä vedessä peukaloa tai pehmeää juuresharjaa apuna käyttäen. Puhdistetut perunat laitetaan kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja päälle asetellaan mausteeksi muutama tillin oksa. Vettä tarvitaan vain sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Varhaisperunoiden keittoaika vaihtelee perunoiden koosta ja määrästä riippuen 8-15 minuuttiin.

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat