Ei lemmikkejä vaaliuurnille

Uutiset

Mika Hyssi

Allergia- ja Astmaliitto kehottaa äänestäjiä jättämään lemmikkieläimensä ulos äänestämisen ajaksi EU-vaaleissa kesäkuussa. Sokeain opaskoirat muodostavat luonnollisesti poikkeuksen säännöstä. "Useimmat äänestyspaikat ovat kouluja ja eläinpölyn jääminen koulun tiloihin voi aiheuttaa eläinallergisten lasten oireiden huomattavaa pahenemista. Lapsista ja nuorista 10 prosenttia on allergisia eläimille", kertoo Allergia- ja Astmaliiton allergianeuvoja Leila Klemets.

Pienikin määrä eläinpölyä herkistää allergisen. Allergiaa aiheuttavat tekijät ovat eläimen hilseessä ja eritteissä. Eläinpöly tunkeutuu kaikkialle ja sitä on vaikea poistaa tehokkaallakaan siivouksella. Jos eläimiä on lyhyenkin aikaa sisätiloissa, on allergiaa aiheuttavaa eläinpölyä löydettävissä tiloista vielä kuukausienkin jälkeen.

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat