Kesän leväseuranta käyntiin

Uutiset

Mika Hyssi

Valtakunnallinen leväseuranta on käynnistynyt tällä viikolla. Lounais-Suomen ympäristökeskuksen toimialueella on viime vuoden tapaan 46 vakioseurantapaikkaa, joista 26 on sisävesissä ja 20 rannikkovesissä tai ulompana merellä. Seurannan rungon muodostaa kesän 1998 alussa käynnistynyt valtakunnallinen leväseuranta, joka perustuu pysyviin havaintopaikkoihin. Havaintopaikkojen levätilanteet ovat paikallisia, eivätkä aina vastaa koko vesistön levätilannetta etenkään suurilla järvillä ja merialueella, joissa levän määrä voi vaihdella paljonkin vesistön eri osissa. Koulutetut havainnoitsijat käyvät alkuviikolla havaintopaikalla, arvioivat silmämääräisesti sinilevien runsauden ja ilmoittavat havaintonsa ympäristökeskukseen.

Leväseuranta jatkuu syyskuun puoliväliin asti.

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat