Kesän leväseuranta käyntiin

Uutiset

Valtakunnallinen leväseuranta on käynnistynyt tällä viikolla. Lounais-Suomen ympäristökeskuksen toimialueella on viime vuoden tapaan 46 vakioseurantapaikkaa, joista 26 on sisävesissä ja 20 rannikkovesissä tai ulompana merellä. Seurannan rungon muodostaa kesän 1998 alussa käynnistynyt valtakunnallinen leväseuranta, joka perustuu pysyviin havaintopaikkoihin. Havaintopaikkojen levätilanteet ovat paikallisia, eivätkä aina vastaa koko vesistön levätilannetta etenkään suurilla järvillä ja merialueella, joissa levän määrä voi vaihdella paljonkin vesistön eri osissa. Koulutetut havainnoitsijat käyvät alkuviikolla havaintopaikalla, arvioivat silmämääräisesti sinilevien runsauden ja ilmoittavat havaintonsa ympäristökeskukseen.

Leväseuranta jatkuu syyskuun puoliväliin asti.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat