Sata-Häme Soi -juhlat alkavat huomenna

Uutiset

Sata-Häme Soi -juhlien avajaispäivänä keskiviikkona pärähtävät käyntiin harmonikansoiton Suomen Pelimannimestaruuskilpailut 1- ja 2-rivisten sarjoissa. Illalla ratkaistaan Kultainen ja Hopeinen Harmonikka -kilpailu suorassa TV2:lla nähtävässä tv-lähetyksessä.

Sata-Häme Soi -juhlien varsinaisissa avajaisissa Festivaalipuistossa keskiviikkona päivällä esiintyvät ulkomaisista vieraista unkarilainen duo Zoltán Orosz ja Gábor Ursu sekä Arts Lyceumin harmonikkaorkesteri Pietarista. Kotimaista iloa ja eloa avajaisiin tuo kansanmusiikkiyhtye Snekka, jonka haitaristi Markus Luomala on Kultaisen Harmonikan voittaja vuodelta 2001 ja viulisti Tero Hyväluoma puolestaan hallitseva Suomen mestari pelimanniviulun soitossa. Avajaisissa esiintyy myös Lappeenrannan harmonikkakerho, joka on yksi suurimmista juhlilla esiintyvistä harmonikkakerhoista. Avajaisten jälkeen festivaalipuiston lavalla soi harmonikka päivittäin ja jalalla voi laittaa koreasti puiston tanssilattialla myös keskellä päivää.

Kun Kultainen ja Hopeinen Harmonikka ovat keskiviikkoiltana ratkenneet, nähdään voittajat tuoreeltaan lavalla vielä puiston hanuri-illassa, jossa muita esiintyjiä ovat muun muassa Arts Lyceumin harmonikkaorkesteri Pietarista, harmonikkaorkesteri Toccata Slovakiasta ja Länsirannikon Pelimannit. Festivaalipuiston hanuri-iltaa isännöivät Matti Lepänhaara ja Seppo Soittila.

Perinteiset Pelimannitanssit tanssitaan keskiviikkoiltana Ikaalisten Harmonikkamiesten ja Viulupelimannien sekä Jämijärven Pelimannien taattuun ja pidettyyn tahtiin Omalla Tuvalla.

Tänä kesänä kolmatta kertaa messujen järjestäjänä toimii Ikaalisten Käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen (Ikata) harmonikan rakennusosaston oppilasyhdistys Dimi.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat