Autojen hinnat nousivat viime vuonna

Uutiset

PricewaterhouseCoopersin ja Eurocarprice.com-sivuston uusien autojen hintaindeksi osoittaa, että keskimääräinen hintaindeksi on Suomessa noussut 0,3 prosenttia toukokuusta 2003. Länsi-Eurooppaan verrattuna uudet autot olivat Suomessa keskimäärin 27 prosenttia kalliimpia kuin viime vuonna vastavana ajankohtana. Suomessa autot olivat peräti 29 prosenttia kalliimpia kuin koko euroalueella keskimäärin.

"Suomen hintakehitys on ollut sangen maltillista. Paineita tehdashintojen nostamiseen lienee kuitenkin edelleen ja siksi esimerkiksi autoverotuksen tarkistamista alaspäin olisi kuluttajien kannalta hyödyllistä jatkaa", sanoo partner Kari Lydman PricewaterhouseCoopers Oy:stä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat