Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Sunnuntai 23.6.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Joutsenten reitillä ja Pirkanmaan TE-keskuksella erimielisyyttä hankerahoista

Uutiset

Joutsenten reitin mukaan Pirkanmaan TE-keskus on yksipuolisesti poikennut Joutsenten reitin kanssa tekemästään paikalliskehittämisen rahoituksen aiesopimuksesta vuosille 2001-2006. Pirkanmaan TE-keskus puolestaan väittää, että Joutsenten reitti on ylittänyt puoltovaltuutensa. Joutsenten reitin mukaan useat hankekohtaiset tarkistuslaskennat sekä TE-keskuksen omasta että Joutsenten reitin hankerekisteristä osoittavat, että näin ei ole käynyt.

Asia tuli Joutsenten reitin tietoon kesäkuussa, jolloin aiesopimuksen mukainen rahoitusvaraus oli jo ehditty käyttää lähes kokonaan. "Erikoisinta sotkussa on, että Pirkanmaan TE-keskus on jättänyt laskuttamatta noin 270 000 euroa Joutsenten reitin rahoitusvarausta Satakunnan TE-keskukselta, vaikka varojen siirrosta on muistutettu", kommentoi Joutsenten reitin toiminnanjohtaja Petri Rinne.

Sotkun vuoksi kahdeksan puollettua hanketta on jäänyt ilman rahoitusta. Yksi niistä on Punkalaitumen vastaanottokeskuksen Työ kohtaa tekijänsä -hanke. "Hankkeessa ehti syntyä kustannuksia 30 000 euroa ennen kuin saimme TE-keskuksen kielteisen rahoituspäätöksen", kertoo Punkalaitumen kunnanjohtaja Esa Sirviö. Hänen mukaansa lyhyessä ajassa ehdittiin synnyttää kymmeniä uusia työpaikkoja Punkalaitumen seudun maatalousyrityksiin. "TE-keskuksen toiminta horjuttaa uskoamme omaehtoiseen kehittämiseen", Sirviö jatkaa.

Joutsenten reitin kansanedustajat Arto Satonen (kok) ja Klaus Pentti (kesk) lupaavat, että TE-keskuksen menettelytavat selvitetään. "Jätämme asiasta tarvittaessa kirjallisen kysymyksen eduskunnassa", kommentoivat Satonen ja Pentti tiistaina.

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

TILAA UUTISET SÄHKÖPOSTIISI

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen: