MAINOS

Hahmo-oja vieläkin Äetsän valtuustosalin vedenjakaja

Uutiset

Samuli Kinnari

Äetsän kunnanvaltuusto kävi ensi vuoden talousarviota käsitellessään tempoilevan ja pitkän keskustelun lääkäritilojen järjestämisestä. Tuttuun tapaan puoluerajat repesivät, kun äänessä oli keikyäläisiä, kiikkalaisia ja jokunen tuskastunut, joka julistautui äetsäläiseksi. Äänestyksen jälkeen päätökseksi tuli Saini Peltosen (kok) esitys, jolla lääkäritilapohdintoihin otettiin pieni aikalisä. Äetsän lääkäritalon ja terveystalon sekä Kiikan terveystalon saneerauksiin varatut rahat siirrettiin yhdeksi köntäksi odottamaan alkuvuotta. Uuteen valtuustokäsittelyyn mennessä lääkäritila-asiaan lausuvat kantansa valtuustoryhmät, hankkeen ohjausryhmä ja kunnanhallitus.

Kesäkuussa Äetsän valtuusto päätti, että lääkäripalveluja tarjotaan jatkossa Pehulassa, jonne tulee kolme väestövastuulääkäriä, kaksi hammaslääkäriä, neuvola ja näytteenotto. Kiikan puolelta päätettin katsoa tilat hammashuoltajalle, neuvolalle ja kouluterveydenhoitajalle. Edelleen Äetsässä kummittelee kesällä kaatunut esitys, jossa yksi Äetsän kolmesta väestövastuulääkäristä ottaisi vastaan Vammalassa.

Ensi vuoden eduskuntavaaleissa Äetsässä on yksi ennakkoäänestyspaikka. Reino Nummi (sd) esitti, että ennakkoäänestyspaikat ovat kunnanvirastolla Pehulassa ja rakennusperintökeskus Treevassa Kiikassa. Nummi totesi, ettei äänestyspaikan järjestämisestä aiheudu kunnalle menoja, koska valtio korvaa kunnille äänestyspaikasta aiheutuneita kuluja. Saini Peltosella oli toisenlaista tietoa Kiikan ennakkoäänestyspaikan menoista. “Ennakkoäänestyspaikka tarvitsee tietotekniikan, työaikaa yhteyksien laittamiseen kuntoon ja kolme työntekijää. Lisäksi aiheutuu ylitöitä, koska materiaali käsitellään kunnanvirastossa äänestyspäivän päätteeksi. Toisesta äänestyspaikasta aiheutuu menoja, vaikka valtio maksaakin korvauksen äänioikeutettua kuntalaista kohden”, vastasi Peltonen. “Vammalassa ja Huittisissa pärjätään myös yhdellä ennakkoäänestyspaikalla”, muistutti Päivi Pelttari (kok). Äänin 16-11 Äetsässä on eduskuntavaalien ennakkoäänestyspaikka kunnanvirastolla.

Jokisivun koulun toiminta loppuu valtuuston aikaisempien päätösten mukaisesti 1.8.2007. Sirkka-Liisa Pusa (kok) esitti, että perustetaan työryhmä selvittämään Jokisivun koulun lakkauttamisen vaikutuksia, mikäli koulu lakkautetaan. Esityksen sanamuoto herätti salissa hämmennystä, koska koulu on jo päätetty lakkauttaa ja koulun toimintaan ei ole varattu määrärahoja. Pusan esitys kaatui äänin 24-3.

Musiikkikoulun teoriaopetus oli ensi vuonna vaarassa lamaantua määrärahojen puuttumisen vuoksi. Tuula Kynnysmaan (kesk) esityksestä valtuusto siirsi äänin 17-10 kunnanhallituksen virkistysmäärärahoista 500 euroa musiikkikoulun palkkoihin. Samoin Kynnysmaan esityksestä äänin 15-12 valtuusto siirsi Sarkia-aikuislukiosta yhteensä 2 000 euroa musiikkikoulun palkkoihin.

Noin neljän tunnin puheista ja lukuisista äänestyksistä huolimatta Äetsän ensi vuoden talousarvion alle kirjattiin sama loppusumma kuin kunnanhallituksen esityksessä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top