Elokuun helle-ennätyksen odotetaan rikkoutuvan viikonloppuna

Uutiset

Samuli Kinnari

Venäjältä virtaa jälleen poikkeuksellisen lämmintä ilmaa Suomeen. Viimeistään sunnuntaina elohopea kivunnee yli 30 asteen myös Sastamalassa. Ilmatieteen laitoksen perjantaina laatiman ennusteen mukaan näyttää todennäköiseltä, että vuonna 1912 mitattu elokuun lämpöennätys 33,2 astetta rikkoutuu.

Suomeen leviävä ilma on sekä lämmintä että kosteaa, joten ukkoskuurojen riski kasvaa viikonlopun edetessä. Sunnuntaina ja maanantaina ukkoset saattavat olla voimakkaita. Lisäpotkua ne saavat Atlantin viileämmästä ilmamassasta.

Lämpimän ilman mukana Suomeen saattaa viikonloppuna tulla Venäjän metsä- ja maastopalojen savua.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top