Kalakantoja vahvistetaan Loimijoen, Sammunjoen ja Sammaljoen kunnostuksilla

Uutiset

Samuli Kinnari

Varsinais-Suomen ja Hämeen ELY-keskukset ovat käynnistäneet kalataloudellisen kunnostussuunnittelun Loimijoella, Sammunjoella ja sen yläjuoksulla Sammaljoella. Kunnostuksilla parannetaan esimerkiksi toutaimen, taimenen ja lohen luontaisia lisääntymismahdollisuuksia Kokemäenjoen sivu-uomissa. Tavoitteena on, että kalakannat pysyisivät kalastettavina ilman istutuksia.

Loimijoessa suunnittelualue on Rutavan padon alapuolella, jossa on noin kolmen kilometrin matkalla kuusi koskea. Sammunjoella ja Sammaljoella kunnostussuunnittelun piirissä on yksitoista koskialuetta.

Työ rahoitetaan Kokemäenjoen voimalaitoksille määrätyillä kalatalousmaksulla.

· · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top