ILMOITUS

Pukstaavin tarina alkaa

Uutiset

Samuli Kinnari

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi avaa perjantaina ovensa Sastamalan keskustassa Marttilankadulla. Vanhassa apteekkari Bäckmanin talossa suomalaisen kirjan historiaan pääsee sukeltamaan ihmisläheisesti ja innostavasti.

“Puitteet ovat nyt valmiit ja todellinen työ käynnistyy”, sanoo Pukstaavin johtaja Leena Aaltonen. “Suomalaisen kirjan museo on rakennettu luovuudella, rakkaudella, uutteruudella, etsimällä, löytämällä, hammasta purren ja ilosta itkien”, hän kertoo.

Pukstaavin päänäyttely kertoo suomalaisen kirjan tarinan inkunaabelista e-kirjaan. Keskiöön nostetaan ihmiset, joiden kautta tutkitaan kirjojen tuotantoa, välitystä ja vastaanottoa ennen ja nyt. “Ihminen on kirjan tekijä ja lukija”, sanoo suunnittelija Minna Honkasalo. Näyttelyssä hyödynnetään sekä modernia teknologiaa että perinteistä museokerrontaa.

Ensimmäisessä vaihtuvassa näyttelyssä esitellään erilaisia kirjahyllyjä ja niiden omistajia. Paikkansa ovat saaneet esimerkiksi opiskelijan Lundia mappiriveineen ja yritysjohtajan Boknäs perittyine kirjakokoelmineen.

Näyttelyt voi silmäillä nopeasti läpi, mutta kiinnostuneille riittää tutkittavaa tunneiksi.

Suomalaisen kirjan tarina on Pukstaavissa sovitettu viiteensataan neliöön. “Se on vuosi per neliö”, laskee Minna Honkasalo. Valintoja on väistämättä jouduttu tekemään. “Kirjalla on ollut ja on keskeinen rooli yhteiskunnassa. Sillä olisi voinut täyttää rajattoman tilan”, kertoo Leena Aaltonen.

Näyttelyihin liittyen Pukstaavissa järjestetään monenlaista toimintaa runokaraokesta ja kirjailijavierailuista erilaisiin kursseihin ja työpajoihin. Museossa on tunnelmallinen kahvila ja kauppa.

Pukstaavi on avoinna 1.7.–31.8. ma–pe klo 10–18 ja la–su klo 10–16, talvikaudella ti–pe klo 11–18 ja la–su klo 10–16.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top