Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Maanantai 15.7.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Pukstaavin tarina alkaa

Uutiset

Suomalaisen kirjan museo on rakennettu luovuudella, rakkaudella, uutteruudella, etsimällä, löytämällä, hammasta purren ja ilosta itkien.

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi avaa perjantaina ovensa Sastamalan keskustassa Marttilankadulla. Vanhassa apteekkari Bäckmanin talossa suomalaisen kirjan historiaan pääsee sukeltamaan ihmisläheisesti ja innostavasti.

"Puitteet ovat nyt valmiit ja todellinen työ käynnistyy", sanoo Pukstaavin johtaja Leena Aaltonen. "Suomalaisen kirjan museo on rakennettu luovuudella, rakkaudella, uutteruudella, etsimällä, löytämällä, hammasta purren ja ilosta itkien", hän kertoo.

Pukstaavin päänäyttely kertoo suomalaisen kirjan tarinan inkunaabelista e-kirjaan. Keskiöön nostetaan ihmiset, joiden kautta tutkitaan kirjojen tuotantoa, välitystä ja vastaanottoa ennen ja nyt. "Ihminen on kirjan tekijä ja lukija", sanoo suunnittelija Minna Honkasalo. Näyttelyssä hyödynnetään sekä modernia teknologiaa että perinteistä museokerrontaa.

Ensimmäisessä vaihtuvassa näyttelyssä esitellään erilaisia kirjahyllyjä ja niiden omistajia. Paikkansa ovat saaneet esimerkiksi opiskelijan Lundia mappiriveineen ja yritysjohtajan Boknäs perittyine kirjakokoelmineen.

Näyttelyt voi silmäillä nopeasti läpi, mutta kiinnostuneille riittää tutkittavaa tunneiksi.

Suomalaisen kirjan tarina on Pukstaavissa sovitettu viiteensataan neliöön. "Se on vuosi per neliö", laskee Minna Honkasalo. Valintoja on väistämättä jouduttu tekemään. "Kirjalla on ollut ja on keskeinen rooli yhteiskunnassa. Sillä olisi voinut täyttää rajattoman tilan", kertoo Leena Aaltonen.

Näyttelyihin liittyen Pukstaavissa järjestetään monenlaista toimintaa runokaraokesta ja kirjailijavierailuista erilaisiin kursseihin ja työpajoihin. Museossa on tunnelmallinen kahvila ja kauppa.

Pukstaavi on avoinna 1.7.–31.8. ma–pe klo 10–18 ja la–su klo 10–16, talvikaudella ti–pe klo 11–18 ja la–su klo 10–16.

·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

TILAA UUTISET SÄHKÖPOSTIISI

Ilmainen uutiskirje lähetetään pääsääntöisesti joka päivä klo 8. Tilauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi vahvistuslinkin. Jakelusta voit poistua milloin vain uutiskirjeestä löytyvällä linkillä.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen: