Huittisten Ympyrähullut on vuoden ympäristötaideteos

Uutiset

Ympäristötaiteen säätiön Vuoden ympäristötaideteoksen kunniakirjan ovat saaneet kuvanveistäjät Heli Ryhänen ja Matti Kalkamo teoksesta Ympyrähullut. Teos paljastettiin Huittisten Miljoonaympyrässä viime syksynä.

Ympäristötaiteen säätiön Vuoden ympäristötaideteoksen kunniakirjan ovat saaneet kuvanveistäjät Heli Ryhänen ja Matti Kalkamo teoksesta Ympyrähullut. Teos paljastettiin Huittisten Miljoonaympyrässä viime syksynä.

Ympyrähulluja kuvaillaan liikenneympyräteosten aateliksi. Teoksessa on kuusi erikorkuista valotolppaa ja kaksi pronssiin valettua rehevää miestä. Heistä toinen on kiivennyt keskellä olevaan valotolppaan ja toinen katselee vierestä.

Heli Ryhäsen mukaan teoksen lähtökohtana on ollut dialogi ja hahmojen elinkaari. "Vanha mies katsoo itseään, nuoruutensa voimannäyttöä", Ryhänen sanoo. Hahmojen suhde luo monta mieltäaskarruttavaa kysymystä. Ympäristötaiteen säätiö perusteleekin Ympyrähullujen kunniakirjaa teoksen erityisellä, herkällä moniulotteisuudella. Samoin kiitetään teoksen onnistunutta suhdetta ympäristöönsä.

Ympäristötaiteen säätiö valitsee vuosittain yhden Suomessa toteutetun taideteoksen vuoden ympäristötaideteokseksi.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat