Kalkkitehdas laajentamassa läjitysaluetta Vampulassa

Uutiset

Avatar photo

Huittisten Vampulassa Nordkalkin kalkkitehtaan nykyinen läjitysalue on täynnä. Yhtiö hakeekin Tukesilta Siivikkalan kaivospiirin käyttöalueelle kaivoslain mukaista laajennuslupaa.

Huittisten Vampulassa Nordkalk Oy Ab hakee Turvallisuus- ja kemikaalivirastolta Siivikkalan kaivospiirin käyttöalueelle kaivoslain mukaista laajennuslupaa. Kalkkitehtaan nykyinen läjitysalue on täynnä.

Kooltaan 4,2 hehtaarin laajennusta käytettäisiin kaivoksen sivutuotteena syntyvän kiviaineksen ja maanpoistomassojen läjitysalueena. Sinne mahtuisi maa- ja kiviaineksia 470 000 kuutiota. Siivikkalan kaivospiirissä riittää louhittavaa kalkkikiveä 1,2 miljoonaa tonnia, joka myyntimääristä riippuen tarkoittaa jopa 30 vuoden toiminta-aikaa. Uusi läjitysalue täyttyisi tässä ajassa. Sen jälkeen alue maisemoidaan istuttamalla metsää.

Huittisten kaupunginhallitus antaa asiasta lausunnon maanantaina. Esityksen mukaan kaupunginhallitus pitää kalkkitehtaan toiminnan jatkumista tärkeänä sekä katsoo, että perustelut ovat riittävät ja lupa tulee myöntää.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat