Äetsän kirjaston muutto ei läpihuutojuttu – Sastamalan hallituksessa täpärä äänestys

Uutiset

Äetsä-talo

Äetsän kirjasto suljetaan sisäilmaongelmista kärsivässä Äetsä-talossa. Uutta paikkaa on esitetty Puuhalasta.

Sastamalan kaupunginhallitus äänesti maanantai-illan kokouksessaan Äetsän kirjaston muutosta. Yhdellä äänellä häviölle jäänyt pohjaesitys vähintään hidastaisi operaatiota. Lopullisesti asiasta päättää valtuusto.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on yksimielisesti esittänyt, että Äetsän kirjasto suljetaan 15. syyskuuta ja kirjastolle hankitaan tilat Puuhalasta. Tilakeskuksen johtokunta puolestaan on esittänyt Puuhalan muutostöihin 190 000 euron määrärahaa.

Kaupunginhallituksen pöytään tullut esitys jättäisi Äetsän kirjaston kohtalon vielä auki. Kaupunginjohtaja esitti, että Äetsän kirjaston mahdollisesta muutosta Puuhalaan ja 190 000 euron määrärahan myöntämisestä päätettäisiin talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Vastaehdotuksen kaupunginhallituksessa teki kokoomuksen Päivi Pelttari. Hän esitti, että kuluvan vuoden määrärahoihin myönnetään 190 000 euron korotus Äetsän kirjaston sijoittamiseksi Puuhalaan. Pelttarin esitys voitti pohjaesityksen äänin 6-7. Sen puolesta äänestivät Pelttarin lisäksi sosialidemokraattien Jenni Jokinen ja Aatto Salo, keskustan Pauli Mäkelä ja Taina Niemi, vasemmistoliiton Leena Saarela ja kokoomuksen Marko Suoniemi. Kaupunginjohtajan esityksen kannalla olivat kokoomuksen Jari Andersson ja Taru Kaaja, keskustan Pertti Hakanen, perussuomalaisten Aatto Liukko-Sipi ja Maire Villo sekä kristillisdemokraattien Jukka-Pekka Selin.

Kirjastoverkkoselvitys äänestäen tiedoksi

Kaupunginhallitus äänesti myös kirjastoverkkoselvityksestä. Päätökseksi tuli äänin 7-6 kaupunginjohtajan pohjaesitys, jonka mukaan kirjastoverkkoselvitys merkittiin tässä vaiheessa tiedoksi.

Päivi Pelttarin hävinneessä esityksessä ei jatkovalmistelussa käytettäisi vaihtoehtoa, jonka mukaan kaikki kirjaston sivupisteet suljettaisiin.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top