Maakuntajohtaja vetoaa Satakunnan vankilan Huittisten osaston puolesta

Uutiset

Vankilan toiminnan lopettaminen nyt olisi kansantaloudellisesti ja toiminnallisesti väärä ratkaisu.

Satakunnan maakuntajohtaja Pertti Rajala ottaa kantaa Satakunnan vankilan Huittisten osaston toiminnan jatkamisen puolesta. Maakuntajohtaja vetoaa oikeus- ja työministeri Jari Lindströmiin, jotta Huittisten vankilan edut otettaisiin päätöksenteossa huomioon.

Maakuntajohtaja Pertti Rajala korostaa, että Huittisten vankila pystyy toiminnallisten kokemustensa, tilojensa ja maa-alueensa puolesta kehittämään toimintaansa ja vastaamaan hyvin myös tulevaisuuden vankeinhoidon haasteisiin. Siksi vankilan toiminnan lopettaminen nyt olisi kansantaloudellisesti ja toiminnallisesti väärä ratkaisu. Tarvittaessa Huittisten osaston voisi helposti muuttaa esimerkiksi naisvankilaksi.

Työ antaa vangeille onnistumisen kokemuksia

Satakunnan vankilan Huittisten osastolla on 91 avolaitosvankipaikkaa sekä 16 paikkaa vapaamman asumisen osastona. Työntekijöitä on 35. Osaston vastaanotto- ja eristystilat ovat todella hyvässä kunnossa ja liikenneyhteydet Huittisista hyvät joka suuntaan.

Huittisten osasto on profiloitunut työvankilaksi. Työ antaa vangeille onnistumisen kokemuksia, uutta osaamista, nostaa itsetuntoa ja mahdollistaa siirtymistä rikoksettomaan elämään. Avolaitostyötä tehdään siviilityöpaikoilla ja työsuorituksista saatu palaute on pelkästään positiivista. Monipuolista työtoimintaa vankilassa ovat mm. maatalous, metalli, teollisuuden alihankintatyö sekä ikkunoiden ja ovien entisöintiverstas.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat