Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Köyliön Kuninkaanlähteen puhdistus on Vuoden maisemateko

Uutiset

Liejuisesta joutoalueesta tuli koko kylän virkistyskeidas.

Kuninkaanlähde

Valmis Kuninkaanlähde.

Maa- ja kotitalousnaisten Keskus on valinnut valtakunnalliseksi Vuoden maisemateoksi Köyliön Kankaanpään Kuninkaanlähteen puhdistustyön.

Kankaanpään Kyläyhdistyksen työn tuloksena on lähde, joka on muuttunut liejuisesta joutoalueesta koko kylän virkistyskeidas.

"Kuninkaanlähteen puhdistus on valtava voimannäyte kyläläisiltä ja kyläyhdistykseltä. Se on ollut haastavaa sekä teknisesti että vaadittavien lupien takia. Työn tuloksena on kaikkia kyläläisiä ilahduttava puhdasvetinen lähde kylän keskellä. Kyläyhdistys on myös osannut hyödyntää alueellista rahoitusta maisematyön toteuttamiseen", perustelee valintaa kehityspäällikkö Hannele Partanen Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksesta.

Köyliön Kankaanpään kylässä sijaitseva Kuninkaanlähde on tiettävästi pinta-alaltaan yksi Suomen suurimmista lähteistä. Se on aivan asutuksen keskellä. Vuosien saatossa lähteen pohja oli liettynyt ja kesäaikaan vesi oli sameaa ja pohja vesikasvien täyttämää.

Kyläyhdistys aloitti suunnittelun lähteen puhdistamiseksi vuonna 2012. Leader Pyhäjärviseutu myönsi kunnostushankkeelle investointituen. Kyläyhdistys keräsi omarahoitusosuuden ja kyläläiset tekivät mittavan määrän talkootunteja.

Valtakunnallinen Vuoden maisemateko valittiin kuudentoista alueellisen voittajan joukosta.

Kuninkaanlähde

Ahkeria talkoolaisia Kuninkaanlähteellä.

close

Tilaa ilmainen uutiskirje

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top