ILMOITUS

Tuomaankirkko toi joulun Tyrväälle

Uutiset

Samuli Kinnari

Tuomaankirkko

Kansa vaeltaa Tyrvään kaksitorniselta Pyhälle Olaville. Sataa.

Kello lyö kuusi neljännen adventin aamuna. Edellisen illan pakkanen on muisto vain ja vesisade piiskaa, kun kansa valmistautuu vaeltamaan Tyrvään kaksitorniselta Pyhälle Olaville. Seurakuntanuoret ovat jo varhain valaisseet tien elävin tulin.

Tuomaankirkon perinteen aloitti vuonna 1974 kirkkoherra Timo Kökkö. Yli neljä vuosikymmentä se on ollut etappi, jolloin voi tuntea joulunsa alkavan.

Lyhtyekulkue saapuu Tyrvään Pyhälle Olaville. Pihassa maahanmuuttajat tarjoavat kuumaa kaakaota. Lyhdyt asetellaan kiviaidan viereen.

Väki asettautuu penkkeihin. Kello on seitsemän. Enkeli taivaan lausui näin: Miks hämmästyitte säikähtäin? Laulua johtaa kanttori Anu Mattila. Seuraa alkusiunaus, rukous ja profetia. Veisataan virrestä 25 kolme säkeistöä. Seurakuntapastori Tarja Kopalainen saarnaa ja lukee kuulutukset vuosien takaa. Nyt Jumalalle kunnia, kun antoi ainoon Poikansa. Siit enkelitkin riemuiten veisaavat hälle kiitoksen. Rukoillaan Isä Meidän, kuullaan Herran Siunaus.

Maa on niin kaunis, kirkas Luojan taivas, ihana on sielujen toiviotie. Maailman kautta kuljemme laulain, taivasta kohti matka vie.

Joulu on alkanut.

Tuomaankirkko

Seurakuntanuoret ovat aamuvarhaisella sytyttäneet elävät tulet valaisemaan tietä kirkolle.

Tuomaankirkko

Lyhdyt asetellaan kiviaidan viereen kirkonmenojen ajaksi.

Tuomaankirkko

Tarja Kopalainen saarnaa ja lukee kuulutukset.

Tuomaankirkko

On aika lähteä kotiin. Joulu on alkanut.

· · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top