Telemarkkinan supistuminen mahdollisti ESP:n ostamisen – Lounea teki hyvän tuloksen

Uutiset

Puhelinpylväs

Viime tilikaudella Lounea-konsernin liikevaihto oli 58,5 miljoonaa. Kasvua edelliseen vuoteen on 1,4 miljoonaa. Liikevoitto kasvoi 0,2 miljoonaa ja oli 3,8 miljoonaa.

Konsernin tilikauden tulos on 5,1 miljoonaa. Edellisen vuoden tulokseen sisältyi 2,6 miljoonan kertaluontoinen alaskirjaus ja tulokseksi muodostui 2,3 miljoonaa.

“Markkinahaasteista ja yleisestä talouden tilanteesta huolimatta vuodesta 2015 kehkeytyi varsin kelvollinen sekä kasvun että kannattavuuden osalta. Kansallisesti tuntuma on, että pahin talouden lasku on takanapäin, vaikka ponnistelu kohden valoisimpia aikoja tuleekin olemaan kovan työn takana”, arvioi toimitusjohtaja Veli-Matti Viitanen.

Teleoperaattorimarkkina on pienentynyt trendinomaisesti kymmenen vuoden ajan. “Telemarkkinan supistuminen mahdollistikin Lounealle Etelä-Satakunnan Puhelimen liiketoiminnan oston vuoden vaihteessa. Liiketoiminnan integroiminen osaksi Louneaa tulee olemaan vuoden 2016 suurin yksittäinen ponnistus”, Viitanen toteaa.

Lounea odottaa operatiivisen toiminnan kannattavuuden paranevan tänä vuonna, kun liiketoiminta on Etelä Satakunnan Puhelimen oston myötä laajentunut Sastamalan seudulle.

Kuituverkon liittymien myynnin onnistumisella on merkittävä vaikutus Lounean tulokseen. Niiden kaupan uskotaan säilyvän hyvällä tasolla, jolloin konserni jatkaa aktiivista investointia kuituverkkoihin.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top