Museoiden yössä Koipihumppaa ja pelimannihenkeä

Uutiset

Lauantaina Pukstaavissa ja Sastamalan seudun museossa on Museoiden yön monipuolista ohjelmaa.

Koipihumppa

Koipihumppa on näyttelijä Emilia Pokkisen (oik.) ja huilisti Päivi Pöyhösen lastenteatteriesitys, joka pohjautuu kirjailija Jukka Itkosen runoihin.

Lauantaina Pukstaavissa ja Sastamalan seudun museossa on Museoiden yön monipuolista ohjelmaa.

Pukstaavissa on tarjolla lastenteatteriesitys Koipihumppa, lasten työpajoja ja kirjailijavieraana Rosa Meriläinen. Lisäksi Pilkkupanimoa ovat esittelemässä Marko ja Valtteri Vesterbacka. Pukstaavi on avoinna kello 17–21.

Sastamalan seudun museossa ilta alkaa kansakoululauluilla ja -muistoilla kello 18. Tapahtuma huipentuu pelimannihenkiseen iltaan, jossa rytmit tarjoaa seutukunnallinen pelimanniyhtye sekä Mitja Oinonen Project. Ohjelmassa on niin valssia, tyyskää ja polkkaa kuin countrya, bluesia ja rockiakin. Ikärajaton ilta sopii koko perheelle. Paikalla on Muistolan koulun 5A:n puffetti. Sastamalan seudun museo on avoinna kello 18–23.

Museoiden yössä ovat mukana myös Pukstaavin kahvila sekä Tornihuvilan Egyptin aarteet -näyttely.

Museoiden yön aikataulu

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi
Klo 17 hervoton lastenteatteriesitys Koipihumppa. Sanallista ja liikunnallista ilottelua johtavat näyttelijä Emilia Pokkinen ja huilisti Päivi Pöyhönen.
Klo 18 kirjailijavieraana Rosa Meriläinen.
Klo 19 esittelyssä maailman ensimmäinen ja ainoa Pilkkupanimo. Välkettä ja surinaa luvassa, kun masiinan keksijä Marko Vesterbacka viilaa pilkkua.
Lapsille on illan aikoja tarjolla työpajoja!

Sastamalan seudun museo
Klo 18 kansakoululauluja laulaa ja laulattaa polkuharmoonia rääkäten V-P. Bäckman.
Klo 19 Eero Mäkinen kertoo Tyrvään murteella kansakoulumuistojaan. Kerro sinäkin omista muistoistasi.
Klo 20–23 Riemukasta poljentoa pelimannihenkeen. Seutukunnallinen pelimanniyhtye juhlistaa suomalaisen kansantanssin 150-vuotista taivalta. Soittamassa muun muassa pelimannimestari Kirsi Viitala-Lehtonen. Ohjelmistossa valssia, tyyskää, polkkaa, masurkkaa ja purpurin poloneesia. Tanssittajana ja juontajana kotiseutuneuvos ja pelimanni Birgit P. Jaakola. Iloista pelimannihenkeä iltaan tuo myös paikallinen Mitja Oinonen Project, joka vetäisee akustisesti countrya, bluesia ja rockia pyykkilaudan ja basson säestyksellä.
Ilta on ikärajaton. Paikalla Muistolan koulun 5A:n pitämä puffetti!

· · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat