Satarehu siirtyi uusiutuvaan kotimaiseen energiaan

Uutiset

Lihasiipikarjan rehuja broilereille ja kalkkunoille Huittisten Vampulassa valmistava Satarehu Oy on siirtynyt kokonaisuudessaan uusiutuvan kotimaisen energian käyttöön.

Yhtiö on investoinut uuteen kaurankuorella toimivaan höyrylaitokseen. Rakennushanke oli suuruudeltaan 2,3 miljoonaa euroa. Sillä korvataan vuosittain noin 600 000 litraa polttoöljyä höyryntuotannossa.

Uuden höyrylaitoksen polttoaine tulee tehtaan omasta prosessista, jossa kuoritaan kauraa rehukäyttöön. Höyryä käytetään tehtaan prosessissa rehumassan hygienisointiin ennen rakeistusta.

Satarehun toimitusjohtaja Jarkko Jokinen pitää investointia yhtiölle merkittävänä toimintojen kehittämisen näkökulmasta. “Kasvaneet tuotantomäärät mahdollistivat investoinnin”, hän toteaa.

Laitosinvestoinnin toteutuksessa ovat olleet mukana Kyrötekniikka Oy, Järnberg-Automaatio Oy, Metalli- ja LVI Lundgren Oy, Sähkö Heinonen Oy sekä rakennusteknisissä töissä ES-Kattokeskus Oy.

Sähköä auringosta, tuulesta ja vedestä

Satarehun käyttämä sähköenergia on uusiutuvaa ja kotimaista. Yhtiö solmi keväällä Sallila Energia Oy:n kanssa sopimuksen vihreän sähkön toimittamisesta.

“Satarehun käyttämä sähkö koostuu kokonaisuudessaan kotimaisesta aurinko-, tuuli- ja vesivoimasta”, kertoo Sallila Energian sähkönhankintavastaava Raimo Prusi. “Kestävä kehitys on myös sähköyhtiölle tärkeä asia”, hän toteaa.

Hiilijalanjälki pienenee

Tehdyillä toimilla valkoisen lihan hiilijalanjälki pienee edelleen. “Satarehun asiakkaiden loppuasiakkaat, eli lihaa jalostava teollisuus, voi myös halutessaan käyttää näitä uusiutuviin energioihin liittyviä faktoja markkinoinnissaan”, sanoo Satarehu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ari Mahlamäki.

FAKTA: Satarehu
– Tuottajien perustama rehutehdas käynnistyi v. 2009
– Valmistaa emo- ja teurasbroilereiden sekä kalkkunoiden rehuseoksia noin 100 miljoonaa kiloa vuodessa
– Liikevaihto noin 30 miljoonaa euroa
– Työllistää 7 henkilöä sekä alueen palveluntarjoajia, kuten kuljetus-, huolto-, kunnossapito- ja taloushallintoyrityksiä
– Käyttää merkittävän määrän lähialueilla kasvatettua vehnää ja kauraa

· · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top