Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Keikyän Perikunta palkittiin Vuoden maisemateosta

Uutiset

Sastamalassa Keikyän Perikunta nosti Äetsän voimalaitoksen ja Kokemäenjoen Vuoden maisemateon arvoisesti esiin.

Vuoden maisemateko

Kokemäenjokivarsi nousi keikyäläisessä maisemassa paremmin esiin ja näkyy myös Äetsäntien kulkijoille Saappalan risteyksessä.

Sastamalassa Keikyän Perikunta nosti Äetsän voimalaitoksen ja Kokemäenjoen Vuoden maisemateon arvoisesti esiin.

Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset palkitsivat tällä kerralla pitkäjänteistä työtä oman ympäristön hoidossa. Toinen yhdistävä seikka viidessä palkitussa työssä oli talkootyön voima ja töiden näkyvä käden jälki.

Keikyän Perikunta teki maanomistajien edustajien ja kaupungin puutarhurin kanssa suunnitelman, raivauksesta, joka palauttaisi Kokemäenjokivarressa näkymän ennalleen. Talkootyönä rantaa raivattiin noin 600 metriä. Talkootunteja yhdistys teki vähän yli sata ja konetunteja 70. Paikalliset yritykset saatiin myös tukemaan toimintaa.

Maa- ja kotitalousnaisten mukaan hoidettu ympäristö nostaa alueen arvoa ja asukkaiden viihtyisyyttä. Hyvät teot näkyvät ja kaikuvat kauas.

Kilpailulla Maa- ja kotitalousnaiset haluavat nostaa esille maakuntien ahkerat yhdistykset, talkoolaiset ja muut toimijat, jotka usein vapaaehtoisesti kohentavat kyliensä maisemaa.

Paikallisten ihmisten työ on arvokasta työtä suomalaisen maiseman eteen.

Keikyän Perikunta palkittiin Pirkanmaalta. Muut tunnustukset menivät Etelä-Karjalaan, Kanta-Hämeeseen, Kymenlaaksoon ja Päijät-Hämeeseen.

Etelä-Suomen teot ovat ehdokkaina valtakunnallisessa Vuoden maisemateko -kilpailussa. Valtakunnallinen voittaja valitaan joulukuussa.

close

Tilaa ilmainen uutiskirje

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top