Vammalan sairaalassa vahvistetaan avohoitoa – Uuteen malliin pyritään Pirkanmaalla vauhdilla

Uutiset

Samuli Kinnari

Pirkanmaalla pyritään yhden erikoissairaanhoitoa tuottavan sairaalan malliin jo vuoden 2018 alkuun mennessä. Uudistuva sairaala on muodostumassa viidestä eri toimipisteestä, joista yksi on Vammalan sairaala.

Sairaaloiden yhdistämistä koskeva valmistelu perustuu terveydenhuoltolain muutokseen. Uudistetun lain mukaan anestesiaa ja leikkaussaliolosuhteita vaativa operatiivinen toiminta tulee viimeistään 1.1.2018 alkaen koota sairaaloihin, joissa on perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteispäivystys. Pirkanmaalla tällaiset päivystykset ovat vain Tays Keskussairaalassa ja Valkeakosken sairaalassa.

Sairaanhoitopiirin hallituksen käsittelemässä Hannu Päivän somaattisen erikoissairaanhoidon selvityksessä on hahmoteltu tulevalle kokonaisuudelle myös uudenlainen työnjako. Sen mukaan Vammalassa vahvistetaan muun muassa avohoitotoimintaa. Avohoitotoiminnalla tarkoitetaan lääkärien ja muiden asiantuntijoiden vastaanottoa, tähystystutkimuksia, pientoimenpiteitä, erikoisosaamista vaativia lääkehoitoja sekä anestesiaa vaativia sähköisiä sydämen rytminsiirtoja.

Pirkanmaan somaattisen erikoissairaanhoidon selvityksessä todetaan, että Tays Ensiapu Acutan nykyisissä tiloissa ei vastedeskään pystytä hoitamaan koko Pirkanmaan yöaikaista päivystystä, koska päivystyksessä ei ole riittävästi vuodepaikkoja.

Nykyiselläänkin Acutan vuodepaikoilla on iltaisin ruuhkaista. Päivystystä arvioinut työryhmä ehdottaa, että Valkeakoskella jatkaa yhteispäivystysyksikkö, joka mahdollistaa sairaalan leikkaustoiminnan.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top