Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Itsepäisillä kirjapäivillä lauletaan nettikirjoituksia ja puhutaan Tellervo Koivistosta

Uutiset

Kirjanystävät kokoontuvat Sastamalassa Sylvään koululle.

Vanhan kirjallisuuden päivät 2013

Kirjateltan löytöretkeilijöitä.

Sastamalassa vietetään Vanhan kirjallisuuden päiviä perjantaina ja lauantaina. Sylvään koululla on luvassa löytöjä notkuvia kirjapöytiä ja monipuolista ohjelmaa. Teemana on Itsepäinen Suomi.

Pääosassa tapahtumassa ovat antikvaariset kirjakauppiaat, joita paikalla on nelisenkymmentä. Lisäksi esimerkiksi kustantajien ja yhdistysten esittelypisteitä on yli viisikymmentä.

Vanhan kirjallisuuden päivien ennakko-ohjelmassa katsellaan torstaina Hannu Salmen johdolla näyttelijä Veikko Sinisalon itsepäisiä elokuvaroolisuorituksia.

Perjantain avajaisissa otsikolla Sana näyttämönä puhuu näyttelijä, näyttelijäntaiteen professori Hannu-Pekka Björkman. Avajaiset päättyvät Kaarina Hazardin puheenvuoroon Miten niin ei muka – reilu suomalainen eripura. Keskusteluissa ja seminaareissa kuullaan muun muassa kirjailija Sirpa Kähköstä, esseistejä Antti Hurskaista, Matti Mäkelää ja Jaana Seppästä, ulkomaantoimittaja, tietokirjailija Heikki Aittokoskea, kirjailija Siru Kolua sekä toimittaja Helena Petäistöä. Päivän ohjelman päättävät Kalevauva.fi-trubaduurit, jotka esittävät Vauva.fi-foorumin teksteihin sävellettyjä lauluja.

Lauantain ohjelma alkaa Lasten omilla kirjapäivillä, jotka tarjoavat nukketeatteria Mukamaksen esittämänä sekä mahdollisuuden tavata Pikku Myyn ja Muumipeikon. Mediateekin runoklubilla itsepäisiä runoja esittävät Susinukke Kosola, Tuija Välipakka, Jukka Viikilä ja Anna Elina Isoaro. Iltapäivällä Tellervo Koivisto, Anne Mattsson ja Päivi Istala keskustelevat aiheesta Miten Tellervo Koivistosta tuli Tellervo Koivisto.

Kirjapäivät päättyvät Tyrvääläiseen Trykiin. Teemana on Itsepäinen Tyrvää ja tyrvääläisyys.

Vanhan kirjallisuuden päivät ovat avoinna perjantaina kello 10-18 ja lauantaina kello 10-17. Vuodesta 1985 järjestetty tapahtuma kerää noin 15 000 kävijää.

Ohjelma on julkaistu osoitteessa www.vanhankirjallisuudenpaivat.com.

close

Tilaa ilmainen uutiskirje

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top