Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Keikyässä ja Kiikassa kaivetaan yhteistyössä kaapeleita maahan

Uutiset

Teleoperaattorin, sähkönsiirtoyhtiön ja kaupungin verkot saadaan maan poveen yhdellä kertaa.

Kaivinkone, kauha

Sastamalassa eri puolilla Keikyää ja Kiikkaa tehdään pian maakaapelointeja. Työt jatkuvat ensi vuoden puolelle.

Carunan sähköverkon saneerauksen yhteydessä Lounea rakentaa valokuituverkkoa ja kaupunki uusii katuvaloja. Nopeampien tietoliikenneyhteyksien ja uusien, energiatehokkaampien katuvalojen lisäksi hanke parantaa alueen sähkönjakelun toimitusvarmuutta, kun nykyiset ilmajohtorakenteet korvataan paremmin sääolosuhteita kestävämmillä maakaapeleilla.

Yhteiskaivuissa teleoperaattorin, sähkönsiirtoyhtiön ja kaupungin verkot saadaan samaan kaapeliojaan kerralla. Yhdessä rakentaminen on kustannustehokkaampaa.

“Yhteiskaivuiden yhteydessä Lounea korvaa elinkaarensa päähän tulleen kupariverkon palvelut valokuituteknologialla niillä alueilla, joilla on riittävää kiinnostusta valokuitua kohtaan”, kertoo päällikkö Pekka Granlund Louneasta.

“Kunnan kannalta on tärkeää, että Carunan sähkökaapelien sijoittamisessa tehdään tiivistä yhteistyötä, jotta kaapelit eivät mene ristiin kunnan kunnallisteknisten järjestelmien kanssa”, Sastamalan kaupungin rakennuttajainsinööri Pasi Lähteenmäki sanoo.

Ilmajohtojen poistuminen parantaa myös alueen maisemallista ilmettä.

“Yhteiskaivuulla vähennämme ympäristöhaittoja, kun katuja ei tarvitse kaivaa moneen kertaan auki. Myös kuntalaisen kokema haitta on pienempi, kun alue rakennetaan kerralla kuntoon”, hankepäällikkö Arto Hirvonen Carunasta lisää.

Rakennustyöt alkavat elokuussa

Kaapelointityöt toteutetaan Keikyässä Hellänmäessä, Niemenmäessä, Jussinpellossa ja Honkolassa sekä Kiikassa Kiikan koulun ja Kiikanojan välisellä alueella. Hanke on tällä hetkellä suunnitteluvaiheessa.

Rakennustyöt alkavat elokuussa ja jatkuvat pitkälle loppuvuoteen saakka. Viimeisessä vaiheessa talvella ja keväällä vanha ilmajohtoverkko puretaan ja kaivuiden jäljet ennallistetaan alkuperäiseen kuntoon.

“Suunnitteluvaiheessa urakoitsijamme hakevat kirjalliset luvat kaikilta kaapelointireitiltä olevilta maanomistajilta ja sopivat kaapeleiden sijoittamiseen liittyvistä yksityiskohdista”, Arto Hirvonen toteaa.

Hankkeen verkostourakoitsija on Eltel Networks. Toteutusvaiheessa teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapeleita ojaan, mikä voi paikoin aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top