ILMOITUS

Sastamalasta löytyi harvinainen solki

Uutiset

Samuli Kinnari

Sastamalassa tehtiin perjantaina harvinainen löytö: suurikokoinen skandinaavinen, eläinornamentiikalla koristeltu solki…

Julkaissut Pirkanmaan maakuntamuseo 17. heinäkuuta 2017

Pirkanmaan maakuntamuseo julkaisi löydöstä kuvan Facebook-sivullaan.

Sastamala metallinetsijä teki harvinaisen löydön viime perjantaina. Maasta paljastui keskiseltä rautakaudelta peräisin oleva suurikokoinen, skandinaavinen solki, joka on koristeltu eläinornamentiikalla.

Vastaavia solkia tunnetaan Suomesta vain muutama. Ne eivät kuitenkaan ole täysin identtisiä. Samantyyppiset soljet ajoittuvat yleensä kansainvaellusajalle. Pirkanmaan maakuntamuseon mukaan Ruotsissa tätä löytöä muistuttavat korut, jotka ovat hieman kansainvaellusaikaisia solkia tyylitellympiä, ajoitetaan nykyisin noin vuosien 500-700 välille.

Soljen löysi Suomen metallinetsijöiden Pirkanmaan alajaoston Markus Kujanpää. Maakuntamuseo keroto, että hän toimi löytöhetkellä oikein, eli maata ei pengottu enempää ja muut havaitut metallisignaalit jätettiin kaivamalla.

Seuraavaksi löytöpaikalla tehdään arkeologinen tarkastus ja solki pääsee pian tarkempiin tutkimuksiin.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top