Huittisiin sijoitettu alkuvuonna kahdeksan alaikäistä turvapaikanhakijaa

Uutiset

Ilman huoltajaa saapuneita alaikäisiä vastaanottaa Satakunnassa kaksi kaupunkia.

Pakolaiset, turvapaikanhakijat

Satakunnassa kunnat ovat kiitettävästi mukana oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden sijoittamisessa.

ELY-keskus on tehnyt sopimuksen kuntaan sijoittamisesta ja kotouttamisen edistämisestä kuudentoista kunnan kanssa. Kuntia on Satakunnassa seitsemäntoista. Pienetkin kunnat, joilla ei entuudestaan ole kokemusta pakolaisten vastaanottamisesta, ovat lähteneet tarjoamaan kuntasijoituspaikkoja.

Ilman huoltajaa saapuneita alaikäisiä vastaanottavat Huittinen ja Pori. Huittisissa on neljäntoista paikan perheryhmäkoti ja kymmenen paikan tukiasumisyksikkö. Niitä ylläpitävät yksityiset palveluntuottajat.

Viime vuonna Huittisiin tuli kahdeksantoista oleskeluluvan saanutta henkilöä. Tänä vuonna heinäkuun alkuun mennessä kaupunkiin oli sijoitettu kahdeksan ilman huoltajaa saapunutta alaikäistä.

Huittisissa järjestetään oleskeluluvan saaneille kotoutumiskoulutusta.

Vastaanottokeskuksia Satakunnassa oli toiminnassa neljä. Niistä yksi on Kokemäellä. Vastaanottokeskuksissa oli majoitettuna yhteensä 748 henkilöä.

· · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat