Joutsenten reitiltä vauhtia peikkomatkailuun

Uutiset

Pirunvuori kevät

Maisemia Pirunvuorelta.

Uusia hankkeita syntyy Joutsenten reitille.

Sastamalan Ellivuoreen Pirunvuoren rinteille rakennetaan Iloiste Oy:n investointihankkeessa Peikkovuori-niminen peikkokylä. Linnanmäen huvipuistoakin uudistaneen puurakentajavelhon Markku Rudangon kädenjälkenä on jo syntynyt muun muassa jättimäinen kanto peikkoseikkailujen näyttämöksi. Satupolun peikot animoidaan ihkaeläviksi kirkkaalla auringonpaisteellakin virtuaalilasien avulla. Investoinnilla tavoitellaan kasvua ja useita uusia työpaikkoja.

Lantulan seudun kyläyhdistyksen investointihankkeessa kehitetään Lantula-talon piha-alueen palveluita. Pihaan rakennetaan uusi, kattava kierrätyspiste, johon alueen asukkaat voivat tuoda kierrätyskelpoiset jätteensä biojäte mukaan lukien. Samalla kunnostetaan lasten leikkipaikka ja parannetaan sen turvallisuutta aitauksella.

Huittisten Vampulassa Kalkki Pojat ry:n kehittämishankkeessa valmistellaan Vampulan 150-vuotisjuhlat, joita vietetään lauantaina 2. syyskuuta. Laakeiden peltojen ja Loimijoen Vampula oli itsenäinen kunta vuoteen 2009, jolloin se liittyi Huittisiin. Vampulan kantava voima on maatalous- ja pienyrittäjyydessä. Hankkeella pyritään vahvistamaan nykyisten, entisten ja tulevien vampulalaisten yhteisöllisyyttä ja identiteettiä. Juhlapäivän aikana tarjolla on muun muassa Amazing Race Vampula -kilpailu, Yrittäjätori, bändejä ja savusaunaa.

Hämeenkyröläisen RatsuReipas Oy:n investointihankkeessa Pentinmaalla toimivan ratsastus- ja hevosvalmennustallin yhteyteen rakennetaan maneesi. Maneesi palvelee tallin täysihoitoasiakkaita ja lähiseudun ratsastajia ympärivuotisesti. Investoinnin myötä yritykseen syntyy puolikas uusi työpaikka.

Rahoituspuollon saivat kaikki neljä hankehakemusta ja yksi alueiden välinen hanke. Viimeksi mainittu julkistetaan, kun se on käsitelty loppuun muissa mukana olevissa Leader-ryhmissä.

Puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 340 000 euroa. Julkisen tuen osuus on 25 prosenttia.

Joutsenten reitin hallitus kokoontui Suodenniemellä Kahvila Pianossa. Kokouksen aluksi Suodenniemi-Seuran aktiivit kertoivat Suodenniemen kuulumisia kymmenen vuotta kuntaliitoksen jälkeen.

· · · · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ADVERTISEMENT

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top