MAINOS

Jahtikaudelle toivotaan rivakkaa alkua

Uutiset

Samuli Kinnari

Hirvi

Hirvieläinten metsästyskausi on käynnistymässä.

Eteläisessä Suomessa on jo syyskuun alusta lähtien mahdollista metsästää hirveä vahtimalla pellolta ja peuraeläimiä vahtimalla myös esimerkiksi ruokintapaikoilta. Sekä Suomen riistakeskus että Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto kannustavat metsästäjiä hyödyntämään uutta mahdollisuutta.

Metsästyksen aikaisemman aloituksen tavoitteena on tehostaa hirvieläinten aiheuttamien maatalous- ja liikennevahinkojen estämistä. Muutosta ei ole kaikkialla huomioitu. Metsästyksen starttia viritelläänkin monin paikoin vanhaan malliin vasta lokakuun puolelle.

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto vinkkaa, että maanomistajien kannattaa olla aktiivisia metsästysseurojen suuntaan havaitessaan hirviä ja peuroja pelloilla. Liitto on esittänyt hirvien kyttäysmetsästyksen mahdollistamista myös tammikuussa. Näin taimikoille vahinkoa aiheuttavia hirviä voitaisiin poistaa.

Etenkin valkohäntäpeurakolarit ovat runsastuneet. Onnettomuudet keskittyvät vahvalle peura-alueelle Etelä- ja Lounais-Suomessa. Hirvikanta on voimakkaasti nousussa monissa maakunnissa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top