Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Keikyässä talkoillaan seppeleet sankarihaudoille

Uutiset

Seppeleet lasketaan itsenäisyyspäivänä kynttiläkulkueen yhteydessä.

Seppeletalkoot

Seppeleiden tekemisessä opasti Heli Vinha (toinen vasemmalta). Talkoolaisia kolmessa polvessa Riitta Vainio (vasemmalta), Venla Mäkiranta ja Tiina Mäkiranta.

Sastamalassa Keikyän sankarihaudoille tehdään itsenäisyyspäiväksi havuseppeleet.

Seppeletalkoita lähti vetämään Heli Vinha. Hän on floristina Säkylässä kukkakaupassa. "Alan verkostoissa on innostettu talkoita järjestämään. Monilla paikkakunnilla ammattilaiset ovatkin lähteneet innolla mukaan", Vinha sanoo.

Heli Vinha on Keikyän Museo- ja kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja. Yhdistys järjesti yhdessä partiolippukunta Keikyän Korvenkävijöiden kanssa avoimet seppeletalkoot Keikyän seurakuntatalolla. Niihin osallistui parikymmentä talkoolaista lapsista varttuneempiin. Seppeleitä valmistui yhteensä 36.

Pajua, havuja ja rautalankaa

Seppele syntyy yksinkertaisesti. Kuusenhavujen ja pajujen lisäksi tarvitaan vain oksasakset sekä rautalankaa ja sivuleikkurit.

Ensin kiepautetaan parista pajunoksasta kranssin pohja. Pohjaan sidotaan ohuella rautalangalla havuja pieninä nippuina. "Seppele tehdään aina myötäpäivään. Se on jatkuvuuden symboli", Heli Vinha opastaa.

Talkoissa valmistettavien seppeleiden halkajaisija on noin 25 senttiä. "Ensikertalaisella seppeleen tekemiseen voi mennä tunti-puolitoista. Kokeneempi saattaa siinä ajassa tehdä useampia. Mutta nopeuskilpailusta talkoissa ei ole kyse", Vinha toteaa.

Talkoot jatkuvat vielä itsenäisyyspäivänä. "Seurakunta on yhteistyössä mukana. Rippikoululaisilla on tuolloin kokoontuminen ja teemme silloin heidän kanssaan loput seppeleet", Heli Vinha kertoo.

Kahden yhdistyksen ja seurakunnan lisäksi talkoita ovat mahdollistaneet useat eri tahot. Materiaalien hankinnassa ovat auttaneet Vesa Yli-Hongisto, Erkki Nikkilä ja SHT-Tukku.

Sankarihautoja on Keikyässä 55. Lisäksi kolme sankarivainajaa on haudattu toisaalle hautausmaalle. Seppeleitä siis tarvitaan yhteensä 58.

Seppeleet lasketaan kynttiläkulkueen yhteydessä

Havuseppeleet viedään sankarihaudoille Keikyän Korvenkävijöiden perinteisen kynttiläkulkueen yhteydessä. Kulkueeseen on Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi kutsuttu muun muassa paikallisia yhdistyksiä ja kaikki ovat tervetulleita.

Kokoontuminen on Keikyän seurakuntatalolla itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta kello 16 ja lähtö kohti Keikyän kirkkoa kello 16.10. Reitti kulkee Pehulankaarta Puuhalan ja Pehulan koulun sivuitse, Päätietä, Myllytietä, yli Äetsän voimalaitoksen sillan ja Käsityöläistietä.

Sankarihaudoilla vietettävän hetken jälkeen on mahdollista osallistua kello 17 kirkossa alkaviin Lasten kauneimpiin joululauluihin.

Kulkueeseen tulevien toivotaan pukeutuvan sään mukaisesti sekä ottavan mukaan oman lyhdyn ja siihen kannellisen hautakynttilän, jonka voi jättää sankarihaudoille.

Seppeletalkoot

Seppeletalkoisiin osallistui parikymmentä henkeä. Aivan yhden pöydän ääreen väki ei mahtunut.

close

Tilaa ilmainen uutiskirje

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top