Teemme teknisiä päivityksiä. Häiriöt mahdollisia.

Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta meillä tehokkaasti ja edullisesti

Perjantai 8.12.2023 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje

Sastamalan ideakilpailussa visioidaan 15 hehtaarin aluetta – Pääpalkinto 25 000 euroa

Uutiset

Tulokset pyritään saamaan julkisiksi maaliskuussa.

Sastamala

Uutta suuntaa Sastamalan ydinkeskustan kehittämiseen haetaan ideakilpailulla. Se pyörähtää käyntiin lokakuun alussa.

Ideakilpailun tarkoituksena on saada toteuttamiskelpoisia vaihtoehtoja kaikkien keskustakortteleiden kehittämiseen. Kysymyksessä on kaikkiaan noin 15 hehtaarin alue. Ratkaisua haetaan kokonaissuunnitelmalla, jossa havainnollistetaan uudis-, täydennys- ja korvaavaa rakentamista, julkisten ulkotilojen järjestelyjä ja jäsentelyjä sekä liikenne- ja pysäköintijärjestelyjä. Tarkemman suunnittelun kohteina kilpailun säännöissä mainitaan linja-autoaseman ja torin ympäristö.

Kehittämisen tavoitteena on lisätä ydinkeskustan elinvoimaa ja alueen houkuttelevuutta asiointi-, asumis- ja virkistäytymispaikkana. Keskustan tulisi myös nykyistä enemmän ilmentää sen kaunista sijaintia järven rannalla. Toisaalta arkkitehtuurin ja massoittelun halutaan vahvistavan keskustan kaupunkimaista ja tehokasta ilmettä.

Palkintolautakunta kuulee muun muassa nuoria ja vanhuksia

Kilpailutöitä arvioidaan suhteessa asetettuihin tavoitteisiin. Tärkeimpinä kriteereinä mainitaan kokonaisratkaisun kehityskelpoisuus sekä ideoiden soveltuvuus kaupunkikuvaan ja ympäristöön.

Tuomaristo tulee kiinnittämään huomiota muun muassa keskustan toiminnallisuuteen, järvimaiseman esiintuomiseen, elinvoimaisuuteen ja ekologisuuteen.

Kilpailutyöt arvioi palkintolautakunta, johon kuuluvat kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jenni Jokinen, ympäristölautakunnan puheenjohtaja Pentti Jarkko, kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg, maankäyttöpäällikkö Merja-Liisa Hannuksela, arkkitehti Jorma Tuomisto, arkkitehti Vesa Humalisto ja arkkitehti Sasu Alasentie. Palkintolautakunnan sihteeri on kaavasuunnittelija Ida Montell. Töitä arvioidessaan palkintolautakunta tulee kuulemaan myös tarpeelliseksi katsomiaan tahoja, kuten nuorisovaltuustoa ja vanhusneuvostoa.

Kaupunki järjestää kilpailun yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n kanssa. Sen pääpalkinto on 25 000 euroa.

Kilpailu päättyy tammikuun lopussa. Tulokset pyritään saamaan julkisiksi maaliskuussa.

+ Kilpailuohjelma ja kilpailuun liittyvä taustamateriaali tulee 1. lokakuuta nähtäville osoitteessa www.sastamala.fi/ideakilpailu.

·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Seuraava:

    Edellinen: