Keikyän riippusillan kunnostamiseen on tahtoa, mutta rahaa ei vielä

Projektipäällikkö Vilja Pylsy ottaa ideoita vastaan Äetsän kirjastossa 4. lokakuuta.

Uutiset

"Riippusiltaa voi luonnehtia keikyäläisen identiteetin kivijalaksi."

Keikyän riippusilta

Keikyän riippusilta tuoreemmissa maaleissa vuonna 2003.

Sastamalassa keskusteltiin Keikyän riippusillan tulevaisuudesta. Tilaisuus keräsi paikalle toistasataa asiasta kiinnostunutta.

Tahtotila riippusillan kunnostamiseen on olemassa sekä kyläläisillä että kaupungilla. Rahoitus sensijaan on edelleen kysymysmerkki. Kaupungilla on kovat investointipaineet. Esimerkiksi ensi vuodelle on esityksiä yli 13 miljoonaa euroa, kun kantokyky on 8 miljoonaa.

Riippusillan kunnostaminen on ollut jäissä, koska halvinkin urakkatarjous ylitti raamit merkittävästi. Se oli suuruudeltaan yli miljoona euroa. Toimeen pitäisi kuitenkin lähivuosina tarttua, mikäli riippusiltaa aiotaan käyttää jatkossakin. Peruskorjausta ei voi määrättömän pitkälle enää lykätä.

Keikyän Museo- ja Kotiseutuyhdistys julkisti keskustelutilaisuudessa julkilausuman riippusillan kunnostamisen puolesta. Huoli kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuisen kohteen puolesta on syvä.

"Riippusiltaa voi luonnehtia keikyäläisen identiteetin kivijalaksi. Se on vuosikymmenten ajan ollut merkittävä kulkuväylä, joka on yhdistänyt Keikyän etelä- ja pohjoispuolen", sanoi yhdistyksen puheenjohtaja Heli Vinha. "Odotamme, että Sastamalan kaupunki korjaa Keikyän riippusillan arvoiseensa kuntoon ja huolehtii myös laiminlyödyistä ylläpitohuolloista jatkossa", hän totesi.

Keikyän riippusillan tulevaisuutta selvittämään on projektipäälliköksi palkattu insinööri Vilja Pylsy. Hän on tavattavissa Äetsän kirjastossa torstaina 4. lokakuuta kello 12-18.

· · · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tilaa Uutiskirje

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tuoreimmat