MAINOS

Keikyän riippusillan kunnostamiseen on tahtoa, mutta rahaa ei vielä

Projektipäällikkö Vilja Pylsy ottaa ideoita vastaan Äetsän kirjastossa 4. lokakuuta.

Uutiset

Samuli Kinnari

Keikyän riippusilta

Keikyän riippusilta tuoreemmissa maaleissa vuonna 2003.

Sastamalassa keskusteltiin Keikyän riippusillan tulevaisuudesta. Tilaisuus keräsi paikalle toistasataa asiasta kiinnostunutta.

Tahtotila riippusillan kunnostamiseen on olemassa sekä kyläläisillä että kaupungilla. Rahoitus sensijaan on edelleen kysymysmerkki. Kaupungilla on kovat investointipaineet. Esimerkiksi ensi vuodelle on esityksiä yli 13 miljoonaa euroa, kun kantokyky on 8 miljoonaa.

Riippusillan kunnostaminen on ollut jäissä, koska halvinkin urakkatarjous ylitti raamit merkittävästi. Se oli suuruudeltaan yli miljoona euroa. Toimeen pitäisi kuitenkin lähivuosina tarttua, mikäli riippusiltaa aiotaan käyttää jatkossakin. Peruskorjausta ei voi määrättömän pitkälle enää lykätä.

Keikyän Museo- ja Kotiseutuyhdistys julkisti keskustelutilaisuudessa julkilausuman riippusillan kunnostamisen puolesta. Huoli kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuisen kohteen puolesta on syvä.

“Riippusiltaa voi luonnehtia keikyäläisen identiteetin kivijalaksi. Se on vuosikymmenten ajan ollut merkittävä kulkuväylä, joka on yhdistänyt Keikyän etelä- ja pohjoispuolen”, sanoi yhdistyksen puheenjohtaja Heli Vinha. “Odotamme, että Sastamalan kaupunki korjaa Keikyän riippusillan arvoiseensa kuntoon ja huolehtii myös laiminlyödyistä ylläpitohuolloista jatkossa”, hän totesi.

Keikyän riippusillan tulevaisuutta selvittämään on projektipäälliköksi palkattu insinööri Vilja Pylsy. Hän on tavattavissa Äetsän kirjastossa torstaina 4. lokakuuta kello 12-18.

· · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top