Keikyän kylän kehittäminen pilotiksi Sastamalan vesistöhankkeeseen

Tulevaisuuden mahdollisuuksia voisivat olla Suomen ensimmäinen 3D-patsaspuisto Keikyään ja Sastamalan siltojen taidevalaistus.

Uutiset

Digitaalinen karttasovellus huomioi vesistöt veneilijän ja satunnaisen matkailijan näkökulmasta.

Satakunnan Kansansoudun johtovene lähestyy Keikyän riippusiltaa.

Sastamalassa viritellään hanketta Kokemäenjoen, Liekoveden, Rautaveden ja Kuloveden vesistöjen hyödyntämiseen. Pilottina on Keikyän kylän kehittäminen.

Hankkeen myötä valmistuisi digitaalinen karttasovellus. Siinä vesistöt on huomioitu niin veneilijän kuin satunnaisen matkailijan näkökulmasta. Kartasta löytyisivät muun muassa kanootti-, melonta- ja veneilyreitit sekä laiturit ja rantautumispaikat.

Keikyän kohteita tarinallistetaan ja alueesta luodaan oppimisympäristöjä. Tämä mahdollistaa monipuolisesti matkailun kehittämisen. Vesistö- ja teollisuusteemaa voidaan lähestyä monista eri näkökulmista. Keikyään syntyy kehittämissuunnitelma, joka on mallinnettavissa muualla.

Tulevaisuuteen kerätään hankkeessa ideoita. Mahdollisuuksia voisivat olla esimerkiksi Suomen ensimmäinen 3D-patsaspuisto Keikyään ja Sastamalan siltojen taidevalaistus.

Hankkeen kustannusarvio on noin 77 850 euroa. Rahoitusta on määrä hakea Joutsenten reitiltä. Hanke alkaisi maaliskuun alussa ja jatkuisi vuoden 2020 toukokuun lopulle.

Tekninen lautakunta käsittelee hankesuunnitelmaa.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat