Rollaattorin saa jatkossakin lähipalveluna

Uutiset

Pirkanmaalla aloittaa maakunnallinen apuvälinepalvelu.

Kävelyteline, rollaattori

Pirkanmaalla kuntien apuvälinepalvelut ja Taysin apuvälineyksikkö yhdistyvät vuodenvaihteessa. Samalla toimintansa aloittaa maakunnallinen apuvälinekeskus.

Perusapuvälinepalvelut saa jatkossa omalta paikkakunnalta lähipalveluna. Erityistä osaamista vaativat apuvälinepalvelut ja tarvittavat tukipalvelut tarjotaan Taysissa.

"Apuvälineet hankitaan keskitetysti. Näin kaikkiin kuntiin saadaan tasalaatuinen apuvälineistö", kertoo vastuuyksikön palveluesimies Anne Ojala. "Apuvälineiden kierrättäminen kuntien välillä tehostaa ja nopeuttaa palvelua, kun yhden kunnan varastossa oleva välineistö voidaan hyödyntää toisen kunnan asiakkaan tarpeisiin. Myös maakunnallinen osaamisverkosto vahvistuu", hän jatkaa.

Maakunnallinen apuvälinepalvelu käynnistetään vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa toiminta kattaa asiakkaalle lainattavat apuvälineet, joita ovat esimerkiksi pyörätuoli, puheäänenvahvistin, kyynärsauvat, sähköpyörätuoli ja rollaattori.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin jäsenkunnat ovat toiminnassa mukana lukuun ottamatta Jämsää ja Kuhmoista.

· · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat