MAINOS

Sastamala pokkasi Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimapalkinnon – Tekemisen meininkiä

Uutiset

Sastamala juhlii

Sastamala juhlii Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimapalkintoa.

Pirkanmaan Yrittäjät ja Pirkanmaan liitto ovat palkinneet Sastamalan yrittäjyys- ja elinvoimakuntana. Kaupunki sai parhaat pisteet.

“Sastamala ylsi ykkössijalle olemalla vahva arvioinnin jokaisella osa-alueella. Erityisesti kiitosta saivat pitkäjänteinen ja ketterä yhteistyö yrityselämän ja oppilaitosten välillä, tehokas edunvalvonta muun muassa kulkuyhteyksien kehittämisessä sekä paikkakunnalla vallitseva tekemisen meininki, joka näkyy muun muassa valtavana määränä erilaisia tapahtumia”, elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen Pirkanmaan Yrittäjistä listasi palkintoperusteita.

Yrittäjyys- ja elinvoimakunta -kilpailussa arvioidaan muun muassa yritysvaikutusarviointien käyttöä kunnan päätöksenteossa, elinkeinopalveluiden toimivuutta sekä yrittäjyyskasvatusta. Tämän vuoden arvioinnissa painotettiin kunnan ja yrittäjien välistä yhteistyötä, kunnan hankintapolitiikkaa sekä kunnan konkreettisia tekoja yrittäjyyden edistämiseksi.

Kilpailun aikaansaamaan muutokseen Maria Virtanen on hyvin tyytyväinen. “Kahden vuoden aikana on tapahtunut selvää myönteistä kehitystä jokaisessa Pirkanmaan kunnassa, ja kuntien yritysmyönteiset tavoitteet ovat alkaneet konkretisoitua sanoista teoiksi”, hän perustelee.

Maria Virtasen mukaan kuntien välinen hyvässä hengessä tapahtuva kisailu on muutenkin kirittänyt Pirkanmaan kuntia. “Se on vahvistanut kuntien ja yrittäjien vuoropuhelua ja yhteistyötä ja tuonut esiin niin kehittämisen paikkoja ja onnistumisia kuin myös hyviä käytäntöjä, joista inspiroitua”, hän sanoo. “On koko Pirkanmaan etu, että sen kunnat ovat hyviä kasvu- ja elinympäristöjä sekä kunnan asukkaille että yrityksille kuin myös uusille ideoille”, toteaa Virtanen.

Sastamalan kanssa tiukimman kisan kävivät Parkano ja Lempäälä. Kärkikolmikon lisäksi Ruovesi palkittiin kuntana, joka viime vuonna kohensi eniten omaa elinvoima-asemaansa.

Vuosittain järjestettävässä kilpailussa arvioidaan kunnan toimintojen yritysmyönteisyyttä sekä elinvoimatekijöitä. Kukin kunta arvioi niitä omalta osaltaan niin, että työhön osallistuvat sekä yrittäjäjärjestön paikallisyhdistykset että kunnan edustajat.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top