Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta tehokkaasti ja edullisesti!

Torstai 23.5.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Kirkkovaltuuston puheenjohtaja opastaa kirkossa – "Miksi osallistuu päätöksentekoon?"

Uutiset

Sastamalan kirkkoneuvostolle on kirjelmöity kirkossa opastavan kirkkovaltuuston puheenjohtajan luottamustoimen hoitamisesta.

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko Rautaveden rannalla. Kuva: Janne Kaarla

Sastamalan kirkkoneuvostolle on esitetty kysymys kirkkovaltuuston puheenjohtaja Pirkko Eskon luottamustoimen hoitamisesta. Hän opastaa Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa, eli on satunnaisesti palvelussuhteessa seurakuntaan.

Kirkkoneuvostoa lähestyy kirkkovaltuuston jäsen Seppo Laaksonen "parin seurakuntalaisen pyynnöstä". Kirjeessä viitataan lakitekstiin, jonka mukaan enintään kuuden kuukauden väliaikaisessa palvelussuhteessa ei menetä vaalikelpoisuuttaan toimielimeen, mutta palvelussuhteen kestäessä ei kuitenkaan saa hoitaa luottamustointaan. Laaksonen haluaa tietää, miksi kesätyöhön Tyrvään Pyhän Olavin kirkon oppaaksi palkattu kirkkovaltuuston puheenjohtaja kuitenkin osallistuu samanaikaisesti päätöksentekoon seurakunnassa.

Kirkkoneuvostolle laaditussa esityksessä todetaan, että kirkkovaltuuston puheenjohtajan kanssa tehdään kesäaikana työsopimukset yksittäisille opastuspäiville. Hänellä ei ole seurakunnan kokouspäivinä palvelussuhdetta voimassa.

·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen: