ILMOITUS

Lajien kirjoa Sastamalassa: Suuressa urheilunäyttelyssä saa leimata rasteja ja kiivetä hyppypukille

Uutiset

Urho Lehto, Suuri urheilunäyttely

Urho Lehto oli yleisurheilija, joka menestyi erityisesti ottelijana. Hän otti osaa myös muun muassa hiihtokilpailuihin ja pelasi jalkapalloa. Kuva on otettu 1910-luvulla. Lehto toimi Vammalan seudun Voiman edeltäjän Tyrvään Voiman puheenjohtajana vuosina 1928 ja 1937.

Sastamalan seudun museossa avautuva näyttely kertoo sattumuksia ja tarinoita paikkakunnan urheiluhistoriasta. Suuri urheilunäyttely – Lajien kirjoa Sastamalassa nostaa esiin niin potkukelkkailun kuin lentopallon.

“Näyttelyn kokoaminen on ollut sukellus valtavan laajaan aiheeseen, joka koskettaa monia paikkakuntalaisia tavalla tai toisella. Uskon, että näyttely avartaa paikallista urheilukulttuuria ja innoittaa muistelemaan”, kertoo amanuenssi Emma Kurki.

Suomalaisten elämään urheilu on kuulunut kilpailumielessä reilun sadan vuoden ajan. Alussa urheilu oli kevyttä kisailua, jonka hyödyt esimerkiksi raittiusliike huomasi. 1900-luvun alkupuolella urheiluseuroja perustettiin innokkaasti ja uudet urheilulajit rantautuivat maahan.

“Urheilussa yhdistyvä hyöty ja huvi on tuotu näyttelyssä käsin kosketeltavaksi. Näyttely on toiminnallinen ja paikallishistoriaan tutustumisen lisäksi siellä voi hypätä, leimata rasteja, pelata tai vaikka kiivetä hyppypukille”, kannustaa Kurki.

Suuren urheilunäyttelyn pääyhteistyöyritys on Levorannan Autoliike. Muut kumppanit ovat Telilän Sähkötyö, Kuljetusliike Finska, Vammaspaino, OP Sastamala, Liikuntakeskus Pinkki, Vammalan 1. Apteekki, Tyrvään Pappila ja Majava.

Näyttely on avoinna Pukstaavin puutarhan Tornihuvilassa 1.10.2019-31.8.2020.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top