Verotus ei kiristy Sastamalassa, kaupunki sorvaa sopeutuspakettia

Uutiset

Valtuustosalin vasemmalla puolella oli halukkuutta korvamerkitä verotuloja sote-palveluihin. Tämä ei kuitenkaan olisi mahdollista.

Sastamala

Sastamalassa tuloveroprosentti on ensi vuonna nykyinen 20,75. Valtuusto päätti asiasta äänin 28-15.

Jarkko Mäkipää teki sosialidemokraattien valtuustoryhmän esityksen. Sen mukaan tuloveroprosenttia olisi korottu 0,25 prosenttiyksikköä.

Tuloverotuksen kiristämistä kannattaneiden sosialidemokraattien ja vasemmiston keskuudessa oli halukkuutta ohjata rahaa sosiaali- ja terveyspalvelujen kulujen kattamiseen. Tämä herätti keskustelua. "Verotuloja ei voi kohdentaa", muistutti keskustan Pertti Hakanen. Kaupunginhallitus ei voisi laittaa tällaista päätöstä täytäntöön. Talousjohtaja Elina Alajoki myös vahvisti, että verotuloja ei voi korvamerkitä. Äänestystilanteessa kohdentaminen ei enää ollut mukana.

Sastamalassakin talouden näkymät ovat haasteelliset. Tilanne on kuntakentässä laajalti sama. "Talousarvioesitys tulee olemaan alijäämäinen", kertasi kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg. Kaupunki on jo aloittanut sopeuttamisen valmistelun. Paketista tulee todennäköisesti useamman vuoden mittainen.

Tuloverotuksen tavoin kiinteistöverotus säilyy tulevana vuonna ennallaan.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat