MAINOS

Päällysteet rapautuvat ja soratiet velliintyvät Pirkanmaalla

Uutiset

Tie, reikiä, kuoppia

Pirkanmaan ELY-keskukselle on annettu maanteistä ennätysmäärä palautteita. Niihin on reagoitu, mutta edes kohtuullisia olosuhteita ei kaikkialle pystytä turvaamaan.

Päällysteiden ylläpito ei ELY-keskuksen mukaan viime vuosikymmenellä vastannut uusimistarvetta. Merkittävimmäksi syyksi päällysteiden heikkoon kuntoon mainitaan ikääntyminen. Tiet ovat parina viime vuonna joutuneet poikkeuksellisen koville viivästyneen talven ja runsaiden sateiden vuoksi.

Sorateillä on syksyllä ja alkutalvesta ollut runsaasti pintakelirikkoa. Tämä tarkoittaa veden pehmittämää kulutuskerrosta sekä liikenteen ja veden yhteisvaikutuksesta syntyneitä kuoppia. Varattu murskemäärä on joissain urakoissa ylitetty jopa viisinkertaisesti, vaikka varsinainen kelirikkokausi ei vielä edes ole alkanut.

Palautteita kertyi joulu- ja tammikuussa päällysteiden kunnosta 617 ja sorateistä 331 kappaletta.

ELY-keskus perää pysyvämpiä ratkaisuja. Pitkälle talvikuukausiin venyvä syksy vaikuttaa nykyisin ennemminkin toistuvalta kuin tilapäiseltä ilmiöltä. Alempiasteisten teiden osalta tarvitaan jatkossa yhteiskunnallisia päätöksiä ja resursseja.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top