Valkohäntäpeuroja kaadettiin eniten Punkalaitumen ja Sastamalan seuduilla

Uutiset

Valkohäntäpeura

Valkohäntäpeura.

Satakunnassa metsästettiin valkohäntäpeuroja ja metsäkauriita enemmän kuin edellisellä kaudella.

Riistanhoitoyhdistyksittäin tarkasteltuna valkohäntäpeuroja kaatui eniten Punkalaitumen riistanhoitoyhdistyksen alueella, jossa määrä oli 2 567. Toiseksi suurin saalis oli Sastamalan riistanhoitoyhdistyksen alueen 1 396.

Ala-Satakunnan riistanhoitoyhdistyksen alueella valkohäntäpeuroja metsästettiin 1 250, Mouhijärven piirin riistanhoitoyhdistyksen alueella 725, Säkylän-Köyliön riistanhoitoyhdistyksen alueella 379, Lavian seudun riistanhoitoyhdistyksen alueella 310 ja Kokemäen-Kauvatsan riistanhoitoyhdistyksen alueella 259.

Kaikkiaan valkohäntäpeuroja kaatui Satakunnassa noin 11 700. Määrä nousi noin 1 800:lla. Saaliista vasoja oli 54 prosenttia ja aikuisista eläimistä naaraita 48 prosenttia.

Alueellinen riistaneuvosto on asettanut tavoitteeksi valkohäntäpeurakannan kasvun taittamisen Kokemäenjoen eteläpuolisilla tiheimmän kannan alueilla. Luonnonvarakeskus tuottaa myöhemmin arvion kannan koosta tällä hetkellä.

Metsäkauriita saatiin saaliiksi noin 2 100 yksilöä. Nousua edelliseen kauteen on noin 17 prosenttia. Määrä on kasvanut tasaisesti vuodesta 2015 lähtien. Kaadetuista metsäkauriista on ilmoitettava Suomen riistakeskukselle. Niiden metsästykseen ei nykyisellään vaadita pyyntilupaa.

Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueeseen kuuluu Satakunnan maakunnan lisäksi Pirkanmaalta useita paikkakuntia, muun muassa Sastamala ja Punkalaidun.

· · · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ADVERTISEMENT

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top