Kokemäellä paljastui eläinsuojelurikos: Kaltoin kohdeltu saksanpaimenkoira jouduttiin lopettamaan

Uutiset

Omistaja uhkaili virkaeläinlääkäriä.

Valvontaeläinlääkäri ja poliisi saivat ilmoituksen loukkaantuneesta saksanpaimenkoirasta Kokemäellä. Eläin jouduttiin lopettamaan.

Omistaja ei kehotuksesta huolimatta ollut toimittanut koiraansa eläinlääkärin hoidettavaksi. Hän oli lääkinnyt koiraansa lähinnä omilla, ihmisille tarkoitetuilla kipulääkkeillään.

Koiralla todettiin murtunut alaleuka, joka roikkui lähinnä nahan varassa. Eläin oli ollut avuttomassa tilassaan jo parin päivän ajan.

Poliisi muistuttaa, että eläinsuojelulain nojalla eläimen omistaja tai haltija vastaavat aina eläimensä hyvinvoinnista ja terveydestä. Eläimen hyvinvointi on tarkistettava riittävän usein ja tarpeen tullen eläimelle on järjestettävä asian vaatimaa hoitoa.

Asiassa käynnistetään esitutkinta eläinsuojelurikoksesta. Eläinsuojelurikoksesta voidaan ankarimmillaan tuomita kaksi vuotta vankeutta.

Tapauksen selvittelyssä eläimen omistaja on uhkaillut valvontatyötään tekevää virkaeläinlääkäriä. Tämän osalta asiassa epäillään virkamiehen väkivaltaista vastustamista, josta voidaan kovimmillaan tuomita neljä vuotta vankeutta.

Loukkaantunut koira jouduttiin lopettamaan välittömästi.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat