Maatiloilta säkkimuovia talteen yli 0,7 miljoonaa kiloa – Kokemäellä paikallinen 4H-yhdistys palkkasi 19-vuotiaan Sallan hoitamaan keräyspistettä

Uutiset

Uraauurtavaa työtä kiertotalouden eteen jo yli neljäkymmentä vuotta.

Kokemäki, 4H, Säkkikeräys

Kokemäen 4H-yhdistys työllisti 19-vuotiaan Salla Rakkolaisen hoitamaan paikallista keräyspistettä. Paikallinen luomuviljelijä ja karjatilallinen Heikki Riihimäki on tuonut säkkejä keräykseen jo viiden vuoden ajan.

4H-yhdistysten nuoret keräsivät jälleen maatilojen säkkimuovia. Sitä kertyi yli 700 000 kiloa.

Kokemäellä paikallinen 4H-yhdistys työllisti 19-vuotiaan Salla Rakkolaisen hoitamaan keräyspistettä. Muovisäkkejä otettiin vastaan yli kahdessasadassa paikassa eri puolilla maata. Keräyspisteitä oli myös esimerkiksi Sastamalassa, Huittisissa, Punkalaitumella ja Säkylässä.

Lannoite-, siemen- ja rehusäkit päätyvät uusiokäyttöön eri puolille maata ja osittain Baltiaan. Keräysmuovista valmistetaan muun muassa raaka-ainetta saha- ja rakennusteollisuuden tarpeisiin.

Säkkikeräyksellä on tehty uraauurtavaa työtä kiertotalouden eteen jo yli neljäkymmentä vuotta. "Tänä päivänä korostuu entistä enemmän kaikessa toiminnassa se, että raaka-ainetta ei hukata ja kaikki otetaan talteen", sanoo Suomen 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski.

Nuoria työllistyi tänä vuonna säkkikeräyksen kautta yhteensä 140.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat