Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta tehokkaasti ja edullisesti!

Torstai 13.6.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Sastamalassa puolueet kampanjoivat terveysturvallisesti: Toritapaamisia korvataan nettikeskusteluilla

Uutiset

Aluevaaleihin valmistaudutaan vaikean koronatilanteen varjossa.

Vammalan tori

Vammalan tori.

Aluevaalit lähestyvät. Monet puolueet ovat Sastamalassa kertoneet terveysturvallisesta kampanjoinnista vaikeassa koronatilanteessa.

Vihreillä on virtuaalinen kiertue viikonloppuna. Sastamalasta striimi lähetetään Pukstaavin edustalta. Mukana on muun muassa paikallinen ehdokas Eveliina Asikainen.

"Ihmisten kohtaamisella on keskeinen rooli aluevaaleissa, sillä nyt päätetään meistä jokaista koskettavista asioista, kuten neuvoloista, vammaispalveluista ja matalan kynnyksen mielenterveyspalveluista", sanoo puolueen puheenjohtajan sijainen Iiris Suomela.

Sastamalasta lähetys alkaa kello 9.40.

Sosialidemokraatit suunnittelevat etäyhteyksin järjestettävää keskustelutilaisuutta aluevaalien teemoihin liittyen. Tarkoituksena on tarjota äänestäjille mahdollisuus tutustua ehdokkaisiin ja esittää heille kysymyksiä.

Kokoomus kertoo, että sastamalalaiset ehdokkaat Jari Andersson, Taru Kaaja, Päivi Pelttari ja Sara Uusi-Rauva ovat yhteisesti päättäneet pidättäytyä toritapaamisista ja vastaavista kohtaamisista.

"Tämän hetken tautitilanteessa minkäänlainen fyysisten kontaktien lisääminen edes tärkeän vaalikampanjoinnin nimissä ei tunnu oikealle tai sopivalle", sanoo kunnallisjärjestön vaalipäällikkö Leena Palomäki.

Ehdokkaat tapaavat äänestäjiä nyt muilla keinoilla kuin kahvikupin äärellä. "Toivomme vilkasta puhelin-, sähköposti- ja someliikennettä puolin ja toisin. Jatkamme myös Teamsissa kaikille avoimia keskusteluja hyvinvointialueen teemoista", Leena Palomäki listaa.

Aluehallintovirastot ovat kootusti muistuttaneet vaalikampanjoinnin terveysturvallisesta toteuttamisesta. Tilaisuuksiin kohdistuu velvoitteita. "Tässä epidemiatilanteessa aluehallintovirasto suosittaa vahvasti erilaisten keskustelu- ja tapaamistilaisuuksien järjestämistä etänä esimerkiksi internetin välityksellä", tiedotteessa todetaan.

Kokoomuksen ehdokkaat suhtautuvat ohjeisiin sitovina. "Vaikka joitakin mahdollisuuksia tapahtumien järjestämisessä olisi, ei kokonaisuus varsin vaikuta sille, että niitä kannustettaisiin järjestämään – päinvastoin. Toimintaa rajoitetaan hyvästä syystä, joka viimekädessä on ihmisten terveyden ja elämän suojeleminen", taustoittaa Leena Palomäki.

· ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen: