Ikäihmisten asumispalveluissa Sastamalassa saa käyttää joitakin rokottamattomia työntekijöitä, taustalla rekrytoinnin haasteet

Uutiset

Poikkeukseen on mahdollisuus erityisen syyn nojalla.

Vanhus, ikäihminen

Ikäihminen.

Sastamalassa voi poikkeuksellisesti olla ikäihmisten asumispalveluissa joitakin koronaa vastaan rokottamattomia työntekijöitä. Tällaiseen on mahdollisuus erityisen syyn nojalla.

Rokottamattomia voidaan käyttää, kun riittävää tai kelpoisuusvaatimusten edellyttämää henkilöstöä ei ole ollut saatavilla yrityksistä huolimatta. Kyse on tällöin asiakasturvallisuuden varmistamisesta.

Henkilöstötilanne on jatkunut ikäihmisten asumispalveluissa haastavana jo pitkään. Työntekijöitä rekrytoidaan sekä kaupungin omin toimenpitein että rekrytointiyrityksen kanssa yhteistyössä. Tästä huolimatta tilanne on se, että riittävää määrää työntekijöitä ei ole.

Ikäihmisten asumispalveluissa voi työskennellä yhdestä viiteen työntekijää ilman tartuntatautilain edellyttämää suojaa. Päätös on voimassa työvuorolistoilla ajalla 21.2.-3.4. Tämän jälkeen tilanne arvioidaan uudelleen.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tilaa Uutiskirje

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tuoreimmat