Tuomiokapituli hylkäsi Kokemäen kirkkoherrasta tehdyn hyllytyspyynnön

Uutiset

Aloitettu selvitystyö on kesken.

Kokemäki, kirkko

Kokemäen kirkko.

Kokemäellä seurakunnan luottamushenkilöiden tekemä kiireellinen toimenpidepyyntö vs. kirkkoherra Timo Wariksen virasta pidättämiseksi ei edennyt tuomiokapitulissa. Tuomikapituli katsoi, että kirkkolainsäädännön mukaisia perusteita virasta pidättämiseen ei ole.

Työn alla on parhaillaan lääninrovasti Heimo Hietasen selvitys liittyen aiempaan kanteluun. Tuomiokapituli ei toimenpidepyyntöä käsitellessään arvioinut, onko olemassa laissa säädettyjä perusteita vs. kirkkoherran palvelussuhteen irtisanomiselle tai purkamiselle. Kanteluasia ratkaistaan selvityksen valmistuttua.

Selvityksessä on luottamushenkilöiden vs. kirkkoherran toimintaa koskevan kantelun lisäksi kolme kirjelmää. Ne ovat vs. kirkkoherra Timo Wariksen kirjelmä epäasiallisesta kohtelusta, työsuojeluvaltuutettujen kirjelmä koskien työyhteisöön luottamushenkilöiden taholta kohdistuvaa epäasiallista käytöstä ja kappalainen Kimmo Malisen kirjelmä koskien vs. kirkkoherran toimintaa.

Aikaa selvitykselle on helmikuun loppuun.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tilaa Uutiskirje

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tuoreimmat