Teemme teknisiä päivityksiä. Häiriöt mahdollisia.

Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta meillä tehokkaasti ja edullisesti

Perjantai 8.12.2023 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje

Tuulivoimaloiden periaatteista äänestys Sastamalan kaupunginhallituksessa: Niukka enemmistö hyväksyi 1,2 kilometrin etäisyyden asutuksesta

Uutiset

Linjauksesta päättää valtuusto.

Tuulivoimalat

Tuulivoimalat. Kuva: Pixabay

Sastamalassa kaupunginhallitus esittää valtuustolle hyväksyttäväksi tuulivoimaloiden sijoittumisen ja rakentamisen periaatteet. Päätös syntyi 6-5.

Kaupunginhallitusta äänestyttivät tuulivoimaloiden etäisyys asutuksesta ja melu. Kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergin esityksessä tuulivoimaloiden etäisyydeksi vakituisesta asutuksesta ja loma-asetuksesta on edellytetty vähintään 1200 metriä. Tuulivoimaloiden melu pihoissa ei saa ylittää 35 desibeliä.

Maire Villo (ps.) esitti, että tuulivoimaloiden etäisyys vakituisesta asutuksesta ja loma-asutuksesta on vähintään 1500 metriä, josta ei voida poiketa muilla sopimuksilla. Tuulivoimaloiden melutasoista tilattaisiin hankekohtaisesti kaavoitusvaiheessa riippumaton selvitys, toimijan selvitys ei ole riittävä.

Kaupunginjohtajan kannalla olivat varajäsen Merja Helander (sd.), Kari Kaaja (kok.), Antti-Matti Mattila (kesk.), Jarkko Mäkipää (sd.), Wilhelm von Nandelstadh (r.) ja Päivi Pelttari (kok.) Villon esityksen puolesta äänestivät hänen lisäkseen Miko Bergbom (ps.), Pirjo Raunio (kd.), Leena Saarela (vas.) ja puheenjohtaja Pertti Hakanen (kesk.).

Hyväksytyt periaatteet löytyvät kokonaisuudessaan kaupunginhallituksen pöytäkirjasta.

·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Seuraava:

    Edellinen: