Apetitin pakastetehtaalle uusi energiaratkaisu Säkylässä

Uutiset

Hukkalämmön hyödyntämistä sekä biokaasua ja LNG:tä.

Apetit, pakasteherne

Pakasteherneen tuotantoa.

Säkylässä Apetit uudistaa kokonaan pakastetehtaansa energiaratkaisun. Toiminta kehittyy kahdella tapaa.

"Hukkalämmön talteenotto ja hyödyntäminen parantaa tehtaan energiatehokkuutta noin kolmanneksella. Tämän ja primäärienergialähteen vaihtamisen myötä tehtaan vuosittaiset hiilidioksidipäästöt alentuvat jopa 80 prosenttia", kertoo tuotantojohtaja Ari Kulmala.

Lämmön talteenotolla kerättävä energia hyödynnetään tilojen lämmityksessä tehtaan yhteyteen rakennettavan lämpöpumppulaitoksen avulla. Tuotannossa tarvittava höyry tuotetaan jatkossa osin biokaasulla ja osin nesteytetyllä maakaasulla eli LNG:llä. Biokaasu hankitaan tehtaan lähellä toimivalta VSS Biopowerilta, joka hyödyntää tuotannossaan muun muassa Apetitin satokausituotannon sivuvirtoja.

Konsernin kaikilla tuotantolaitoksilla on käytössä tuulivoimalla tuotettu sähköenergia. Fossiilisista energialähteistä luopuminen ja kiinteä sähkön hinta tasaavat energiakustannuksia merkittävästi lähivuosina.

Uusi ratkaisu toteutetaan kumppanuussopimuksella. Adven investoi kokonaisuuden toteuttamiseen ja vastaa sen operoimisesta. Apetit on sitoutunut yhtiön kanssa yli kymmenen vuoden palvelusopimukseen.

Muutoksen on määrä tapahtua ensi vuoden toisella neljänneksellä.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat