Yleinen maskisuositus jatkuu Pirkanmaalla lukuun ottamatta koulutyötä

Uutiset

Koronatilanne on säilynyt melko muuttumattomana.

Maski, korona

Pirkanmaalla yleinen maskisuositus jatkuu yli 12-vuotiailla. Koronatilanne on säilynyt melko muuttumattomana.

Alle 40-vuotiaiden tartunnat ovat kääntyneet laskuun, mutta sairaalahoidon tarve on ennallaan. Taysiin tulee päivittäin 8-9 uutta koronapotilasta hoitoon.

THL:n linjauksen mukaisesti maskin käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa, joissa oleskelee tai liikkuu ihmisiä. Suositus on voimassa myös kaikessa julkisessa liikenteessä ja takseissa.

Perusopetuksessa ja toisen asteen oppilaitoksissa oppilaat voivat luopua maskien käytöstä. Maskia voi kuitenkin halutessaan edelleen pitää koulussa.

"Maskeista luovuttaessa oleellista on muistaa se, että hengitystieinfektio-oireisena ollaan pois koulusta, kunnes oireet ovat selvästi lieventymässä. Oireisena voi tehdä kotitestin. Jos on korona, koulusta tulee olla pois vähintään viisi vuorokautta ja palata vasta, kun ei ole kuumetta, ja muutkin oireet ovat lieventyneet", ohjeistaa ylilääkäri Jaana Syrjänen Taysista.

Opettajien ja kouluavustajien maskien käytöstä päättää työnantaja.

Koronatestiin hakeutuvien tulee käyttää maskia matkatessaan näytteenottoon ja ennen negatiivisen tuloksen saamista, mikäli joutuvat välttämättömän syyn vuoksi liikkumaan kodin ulkopuolella. Ulkotiloissa maskia suositellaan käytettäväksi tilanteissa, joissa syntyy pitkäkestoisia ruuhkia, jolloin liikkuminen vaikeutuu.

Maskia suositellaan edelleen työpaikoilla lähityössä. Työnantaja vastaa työturvallisuudesta ja voi velvoittaa maskin käyttöön työpaikalla. Sosiaali- ja terveydenhuollossa on toistaiseksi voimassa yleinen maskisuositus kaikissa tiloissa.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat